Novi Sad, Obraćanja opozicije Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

Koalicija "Udruženi za slobodan Novi Sad", koju čine članice dosadašnje koalicije "Srbija protiv nasilja", kao i koalicija NADA, LSV i pokret Bravo saopštili su danas da su "plaćenici SNS likvidirali opozicioni balon" u ovom gradu.

„Sve smo očekivali, ali da pošalju svoje plaćenike kako bi likvidirali balon opozicije u Novom Sadu, to nismo mogli da zamislimo. Kome smeta jak balon?“, navodi se u saopštenju ove koalicije u Novom Sadu.

Foto: Udruženi za slobodan Novi Sad

Poručili su da očigledno rade pravu stvar i pogađaju tamo gde ih boli, a to je pozitiva.

„Dosta nam je negativnih kampanja i zato mi glasače pozivamo da izađu na izbore baš onako kako bismo pozvali i svoje prijatelje i komšije. Sada je sasvim sigurno da i najmanji tračak radosti i pozitive nervira aktuelnu vlast i plaši da će na izborima pobediti oni koji zaista vole Novi Sad“, poručili su i dodali:

„Žao nam je balona, bio je sjajan saborac i uvek dobro raspoložen. Zato, u nedelju, 2. juna zaokružite 11 i pokažite da je Novi Sad grad u kome svi mogu da žive slobodno, pa i baloni“, zaključili su.

Podsetimo, opozicione liste u Novom Sadu, Udruženi za slobodan Novi Sad“ koju čini 12 opozicionih stranaka, pokreta i grupa građana, „Dr Savo Manojlović – I ja sam Novi Sad – Kreni promeni“ i „ Heroji – Miša Bačulov“ održale su juče zajedničko obraćanje javnosti u kojem su istakle da posle izbora neće sarađivati sa SNS ni na koji način i da će zajedno sprečiti pokušaje prekrajanja izborne volje građana, ako je bude bilo.

Novi Sad, Obraćanja opozicije Foto: Ana Hegediš Lalić/Nova.rs

„Ove izborne liste činiće buduću većinu u Skupštini grada Novog Sada. One će Novi Sad učiniti prvim slobodnim gradom u Srbiji. Potrebno je samo da ponovimo izborni rezultat iz decembra kada je SNS sa svim strankama koje čine njihovu sadašnju koaliciju dobila 45, a opozicija 55 odsto glasova. Pobedili smo ih tada, sada ćemo ih pobediti još ubedljivije. Novi Sad je spreman za promene i to se mora desiti. Vreme je da Novim Sadom upravljaju njegovi građani, a ne centri moći van našeg grada“, izjavio je jedan od nosilaca liste Udruženi za slobodan Novi Sad, Borislav Novaković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare