Foto: Nova.rs

Protest "Zrenjanin protiv nasilja" večeras je održan 14. put u tom gradu, a profesorka Olgica Rakić ukazala je na skupu na brojne manjkavosti u obrazovnom sistemu.

Više od dve stotine građana prisustvovalo je današnjem 14. protestu „Zrenjanin protiv nasilja“, navodi se u saopštenju.

Zrenjaninke i Zrenjaninci već duže od tri meseca izražavaju nezadovoljstvo stanjem u društvu, državi i samom gradu.

Okupljenima na današnjem protestu se obratila profesorka Olgica Rakić koja je ukazala na brojne manjkavosti u obrazovnom sistemu.

„Ministarstvo prosvete nije sposobno da pruži odgovore niti na jedno jedino pitanje, a predsednik države iznosi krajnje neprihvatljive stavove. Obrazovni sistem je demontiran, pa je jasno da đake iz škole ne ispraćamo sa znanjem, nego samo sa ocenama“, istakla je Rakić.

„Čitavo naše društvo pretvoreno je u rijaliti. Baš zato, ova vlast mora da odstupi“, zaključila je profesorka Olgica Rakić.

Foto: Nova.rs

Na protestnom skupu govorili su i studenti FPN Vuk Aleksić i Petar Jovanović.

Aleksić je naveo da borba protiv nedemokratske vlasti mora biti uporna i stalna, a govor je završio konstatacijom da će protesti prestati kada građani počiste sav nered koji je ova vlast napravila.

Petar Jovanović je pohvalio proteste koji se organizuju u Zrenjaninu i ocenio da je upornost građana najveći kvalitet ovih protesta.

„Zrenjanin će posle demokratizacije zemlje postati vojvođanski Pijemont“, završio je svoje izlaganje Jovanović.

Posle govora, građani su se uputili u protestnu šetnju, prilikom koje su blokirali most na reci Begej u Zmaj Jovinoj ulici.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar