Sudeći prema informacijama koje dolaze iz Vranja, zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama sada imaju novi zadatak - da prijave prebivalište u Beogradu i glasaju na beogradskim izborima zakazanim za 2. jun. O ovome je javno govorio poslanik stranke SRCE Slobodan Petrović na poslednjoj sednici parlamenta, kada je naveo puna imena zaposlenih u JP Vodovod i Turističkoj organizaciji Vranja, koji su u prethodnih nekoliko meseci prebivalište prijavili u Beogradu. On je naveo i tačne adrese na kojima su sada prijavljeni, ali i one u Vranju gde zaista stanuju.

“Dolazim iz Vranja, grada u kojem gospoda naprednjaci fiktivno prijavljuju moje sugrađane, a njihove članove, na adresama u Beogradu, kako bi glasali na ponovljenim beogradskim izborima. S obzirom na to da su oni održani 17. decembra bili pokradeni. Rezolucijom Evropskog parlamenta i preporukama ODIHR decembarska krađa je i međunarodno potvrđena. Sada je na delu još veća, junska krađa”, rekao je Petrović na sednici Skupštine Srbije na kojoj se raspravljalo o izmenama izbornog zakona, kojim bi se omogućilo da 2. Juna budu održani i beogradski i lokalni izbori.

Slobodan Petrović Skupština Srbije Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

“Za ovu tvrdnju izneću vam i dokaze u vidu fiktivno prijavljenih birača iz Vranja. S.K, dana 23. februara ove godine fiktivno je promenio svoje prebivalište i ono je sad na adresi opštine Zemun, u Ulici Klare Cetkin. N.B i I. N istog dana, 23. februara ove godine, fiktivno su promenili svoja prebivališta i oni sada žive u opštini Zemun, u Bulevaru maršala Tolbuhina. U istom stanu. R.S, S.J, M.J su 8. marta ove godine fiktivno promenili svoja prebivališta i oni su sada prijavljeni na novom Beogradu, u istom stanu, u Ulici generala Ždanova. Njihove prethodne i prave adrese su u Vranju, u ulicama Pržarska, Šumadijska i selo Stance. Svi pročitani su zaposleni u JP Vodovod Vranje. Svi su članovi SNS, svi su glasali na izborima u decembru u Vranju i svima je centar svih životnih aktivnosti i dalje u Vranju”, rekao je Petrović, koji je čitao puna imena, dok naša redakcija objavljuje samo inicijale.

Zatim je Petrović naveo i imena zaposlenih u TO Vranje, koji su kako kaže, uradili istu stvar.

“J. C je dana 28. februara ove godine fiktivno promenila svoje prebivalište i ono je sad na adresi u opštini Voždovac, u Ulici Braće Jerković. Njeno pravo prebivalište je u Vranju, Ulica Ćipre Stankovića. G.J, N.R, D.P su 7. marta ove godine fiktivno promenili svoja prebivališta i oni sada žive na istoj adresi u opštini Voždovac, u istom stanu u Paunovoj ulici. Za ovo četvoro pročitanih važi isto kao i za prethodno pročitane radnike Vodovoda, s tim što su oni zaposleni u Turističkoj organizaciji grada Vranja. Ovih desetoro su samo deo od nekoliko stotina fiktivno prijavljivanih iz grada Vranja čija ćemo imena objavljivati u narednom periodu”, rekao je Petrović.

U izjavi za Novu, ovaj poslanik stranke SRCE kaže da informacije o “preseljenju” dobija upravo od onih koje SNS godinama pritiska i ponižava.

“To su ljudi kojima je dosta toga da se prodaju za 2.000 dinara. Skoro sva javna preduzeća i javne ustanove obuhvaćene su ovim. Prema mojim informacijama, naprednjaci su dobili kvote u gradovima u kojima nema izbora, koliko birača treba da presele u Beograd”, navodi Petrović za Novu.

Pritisak i na medicinare

Slične informacije nedavno je objavila i Slobodna reč. Pored Vodovoda i Turističke organzacije Vranje, oni spominju i zaposlene u Domu zdravlja.

Prema njihovim nezvaničnim saznanjima, više medicinskih i administrativnih radnika je, u istom vremenskom periodu, promenilo prebivalište uoči beogradskih izbora i sada su im adrese u ličnoj karti na lokacijama u Beogradu.

Dodatno, nekolicina njih se među kolegama raspituje da li sada imaju pravo na veću nadoknadu za putne troškove, jer im je radno mesto na više od 360 kilometara od zvanične adrese u ličnoj karti.

U svakom slučaju, ovo bi bio novi nivo pritisaka na zaposlene u javnim preduzećima i ustanovama.

Do sada su, mahom oni koji su zaposleni na ugovore o privremenim i povremenim poslovima i na određeno vreme, bili uslovljavani da idu na mitinge i da glasaju za SNS.

BONUS VIDEO: Mala Krsna velika seoba

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare