Foto:printscreen/N1

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić pozvala je evroposlanike u Strazburu da podrže zahtev proevropske opozicije da se pošalje misija u Srbiju kako bi se istražile sve nepravilnosti.

„Vučić je pre nekoliko dana od šest do osam sati posle podne bio u direktnom prenosu na svim televitijama sa nacionalnom frekvencijom, predstavljajući plan za Srbiju do 2027. Kampanja u subotu je prenošena na 48 kanala istovremeno u mreži državnog kanala Telekom. Sve je to deo političke kampanje u Srbiji koj ane prestaje otkako je Vučić došao na vlast“, rekla je Tepić i dodala:

„U Srbiji je moguće i da deca budu izbačena iz vrtića ako njihovi roditelji podržavaju opozicije. Takođe, registracija birača iz Republike Srpske i BiH u Beogradu, gde nemaju pravo da glasaju na lokalnim izborima. Jasno smo dokumentali sve izveštaja i domaćih i stranih posmatrača. Samim tim pozivam vas da podržite zahtev proevropske opozicije da se pošalje misija koja bi istražila sve te nepravilnosti i da se izdaju preporke koje bi i vlast i opozicija morale da ispune. Zatim i d ase ponove izbori u Srbiji na svim nivou“, rekla je Tepić i naglasila da je njen štrajk glađu imao cilj da uzbuni međunarodnu zajednicu kako bi im pomogla da uspostave normalne izborne uslove.

PROČITAJTE JOŠ:

Na kraju, Tepić je poslala poruku da je potrebna pomoć evropskih institucija da se utvrdi činjenično stanje, kako bi se „uspostavila dijagnoza, a zatim i da se propiše terapija“.

Podsetimo, predstavnici opozicije sa liste „Srbija protiv nasilja“ tražili su na panelu u Evropskom parlamentu da dođe međunarodna misija u Srbiju kako bi istražila sve oko brojnih izbornih nepravilnosti.

Poslanici Evropskog parlamenta će u Strazburu danas glasati o rezoluciji kojom pozivaju na sprovođenje nezavisne međunarodne istrage neregularnosti na decembarskim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u Srbiji, sa posebnim akcentom na beogradske izbore.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare