Narodni pokret Srbije (NPS) u nedelju će izabrati rukovodstvo stranke, a jedini kandidat za predsednika biće Miroslav Aleksić. Kako Nova saznaje, među kandidatima za potpredsednike biće dosadašnji narodni poslanici Borislav Novaković i Đorđe Stanković, bivši odbornik u Skupštini Grada Beograda Miloš Pavlović, te bivši funkcioneri Socijaldemokratske stranke (SDS) Aleksandar Ivanović i Goran Radosavljević.

U nedelju u 15 sati, Narodni pokret Srbije (NPS) održaće skupštinu stranke na kojoj će biti izabrano rukovodstvo. Biraće se stranački organi uključujući predsednika, potpredsednike, Predsedništvo, Nadzorni odbor i Statutarnu komisiju.

Više od 800 delegata biraće čelnike partije, a izvesno je da će predsednik biti Miroslav Aleksić, nosilac opozicione liste „Srbija protiv nasilja“. Prema saznanjima Nove, on će biti jedini kandidat za predsednika.

Miroslav Aleksić Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Za rukovodeće pozicije kandidati će biti Borislav Novaković, Đorđe Stanković, Miloš Pavlović, Goran Radosavljević, Aleksandar Ivanović...

Očekuje se da će Skupštini stranke prisustvovati i lideri drugih partija u okviru koalicije „Srbija protiv nasilja“, a na događaj su pozvani i lideri dela stranaka na desnici.

Đorđe Stanković, bivši narodni poslanik i kandidat za potpredsednika stranke rekao je za Novu da će u nedelju biti predstavljeni vizija i tim Narodnog pokreta Srbije.

Foto:privatna arhiva /MLADEN SAGOVAC;

„Imamo hrabre ljude, dobre ljude, ljude koji su godinama iza nas dokazali kao iskreni borci i opozicionari. Prvi među nama i budući predsednik Narodnog pokreta Srbije biće Miroslav Aleksić.

On će u nedelju na Skupštini predstaviti viziju i program naše organizacije ali i predstaviti naš tim“, kazao je Stanković u izjavi za Novu.

Stanković je poručio kako smatra da je ovo jedan od najozbiljnijih koncepata bilo koje organizacije do sad.

„Ja ću se lično zalagati za regionalizaciju za uključivanje i davanje šansi mladim ljudima. Da bi oslobodili i promenili društvo, važno je da svi budu uključeni, a Narodni pokret Srbije upravo to planira sa uradi“, zaključio je Stanković.

Podsećamo, bivši potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić napustio je početkom avgusta ovu stranku i osnovao Narodni pokret Srbije.

Aleksić je tada rekao će formirati zajedno sa kolegama poslanicima Slavicom Radovanović, Borislavom Novakovićem i Đorđem Stankovićem, koji takođe istupaju iz Narodne stranke, novu poslaničku grupu, a isto je i sa odbornicima. On je naveo da neki funkcioneri NS nisu shvatili da su se dogodile tektonske promene na političkoj sceni i da je prošlo vreme salonskih političara i elite koja očekuje da njima služi narod.

Foto: Instagram/miki_aleksic

„Oni moraju da služe narodu. Ne možete vi sa Vračara iz hladovine da raspuštate odbore samo zato što drugačije misle. To tako ne može da se dešava. Moramo u našoj organizaciji da pokažemo kako želimo da nam izgleda država. Nisam imao lične probleme sa gospodinom Jeremićem, neću ih imati ni u budućnosti nadam se, ali imamo konceptualne razlike o tome kuda stranka treba da se kreće“, rekao je on tada i istakao da opoziciji treba sloga.

BONUS VIDEO: Iza vesti – Miroslav Aleksić 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare