Savo Manojlović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Pokret „Kreni-promeni“ predvođen Savom Manojlovićem nastupiće na predstojećim izborima u svega četiri grada i pet beogradskih opština od ukupno 90 lokalnih samouprava u kojima će se glasati 2. juna.

Izborna lista „Kreni-promeni“ naći će na glasačkom listiću na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda pod rednim brojem 12. Učestvovaće i na gradskim izborima u Novom Sadu, Nišu i Sremskoj Mitrovici, a za „Kreni-promeni“ moći će da glasaju i birači u beogradskim opštinama Zemun, Novi Beograd, Vračar, Voždovac i Lazarevac.

Pokret Sava Manojlovića podneo je izborne liste u još dve prestoničke opštine – Stari grad i Rakovica, ali one nisu proglašene.

Savo Manojlović Foto: Kreni Promeni/Promo

Izborna komisija Gradske opštine Stari grad naložila je podnosiocu izborne liste „Dr Savo Manojlović – I ja sam Stari grad – Kreni-promeni“ da u roku od 48 časova dostavi najmanje 63 nedostajućih pravno valjanih overenih pismenih izjava birača da podržavaju izbornu listu.

Pokret „Kreni-promeni“ to nije učinio, zbog čega je Izborna komisija Gradske opštine Stari grad odbila da proglasi tu izbornu listu.

Isto se dogodilo i u opštini Rakovica, čija je lokalna izborna komisija naložila Grupi građana „Kreni-promeni Rakovica“ da joj dostavi još najmanje 53 potpisa birača, koliko joj je nedostajalo do neophodnih 800.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, iz javnosti nepoznatih razloga „Kreni-promeni“ se oglušio o zahtev Izborne komisije GO Rakovica, pa se i na izborima u toj beogradskoj opštini lista pokreta Sava Manojlovića neće naći na glasačkom listiću.

Komentarišući obaranje te dve liste „Kreni-promeni“, Manojlović je istakao da je to „u okvirima statističkih standarda“.

„I pored svih opstrukcija, kao odgovorni ljudi smo prihvatili da ne možemo sa stoprocentnom sigurnošću da tvrdimo da moraju da budu usvojene“, rekao je on.

Činjenica da je pokret „Kreni-promeni“ podneo izborne liste u tek desetak odsto gradova i opština u kojima se održavaju lokalni izbori ide u prilog tezi koju je za N1 izneo profesor Fakulteta političkih nauka Dušan Spasojević da „iz perspektive pokreta ‘Kreni-promeni‘ izbori koji će biti održani 2. juna dolaze prebrzo u smislu pokretanja infrastrukture“.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare