Foto:TANJUG/TANJUG VIDEO; TANJUG/ UN Photo/Laura Jarriel/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je svoj govor u Ujedinjenim nacijama za koji se, kako je napisao na svom Instagramu, pripremao tako što mu je u pomoć pristigao bivši teniser Janko Tipsarević i pomogao mu da prevaziđe tremu pred nastup. Ipak, izgleda da našem predsedniku nije bila potrebna pomoć, s obzirom na to da je tokom njegovog obraćanja sala Generalne skupštine UN bila - maltene prazna.

Predsednik Aleksandar Vučić je u svom govoru u Ujedinjenim nacijama štošta pomenuo. Citirao je i Mahatmu Gandija, i rekao kako naša država, kao mesto gde postoji sloboda i pravda (?), poštuje principe UN.

„On je rekao da ne postoji put ka miru, mir je put. U tom duhu obraćam vam se u ime Republike Srbije, zemlje slobode i pravde. Uprkos globalnim izazovima, istrajava u očuvanju principa UN i međunarodnih zakona“, rekao je on.

Dalje, dodao je kako je svet „na ivici nuklearne katastrofe i nuklearnog hololausta“.

„Živimo u svetu gde niko nikoga ne sluša, moramo da razgovaramo i kada se ne slažemo. Moramo da zaustavimo praksu dvostrukih standarda, da vratimo veru u međunarodno pravo, da vratimo veru u mir, jedini put koji nema alternativu. Dugujemo to svakoj žrtvi u svetu, trenutnim i budućim generacijama“, rekao je Vučić, i dodao kako Srbija nije sluga niti SAD niti Rusije, već ima sopstvene interese i politiku koju treba da vodi.

Ove jake reči predsednika, ipak, malo ko je imao priliku da čuje uživo.

Foto:TANJUG/TANJUG VIDEO

Naime, u trenutku kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao reč za govornicom, sala Generalne Skupštine bila je skoro pa prazna. Ovaj govor, „tako snažan“, nije mnogo predstavnika država iz celog sveta imalo priliku da čuje.

Foto:TANJUG/TANJUG VIDEO

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare