Nakon izjave socijaliste Tome File da će većina u Beogradu biti formirana uz pomoć odbornika sa liste “Mi- glas iz naroda”, čime je praktično najavljeno da će doći do formiranja vlasti u glavnom gradu, nosioci liste “Srbija protiv nasilja” kažu za portal Nova.rs da je vlast vična prekrajanju volje građana, ali i da bi tužilaštvo treba da ispita da li su odbornici Branimira Nestorovića potkupljeni i plaćeni na način na koji je on svojevremeno tvrdio na konferenciji za medije.

Kandidat za gradonačelnika Beograda ispred Socijalističke partije Srbije Toma Fila izjavio je danas da ponavljanja izbora neće biti i da će vlast u Beogradu biti formirana uz pomoć odbornika s liste „Mi-glas iz naroda“.

„Siguran sam da će pojedini odbornici sa liste ‘Mi-glas iz naroda’ podržati formiranje gradske vlasti“, rekao je Fila.

Toma Fila Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Komentarišući ovu izjavu kandidat za gradonačelnika i jedan od nosilaca liste “Srbija protiv nasilja” Vladimir Obradović rekao je za portal Nova.rs da tužilaštvo u ovom slučaju mora da reaguje.

“S obzirom na to da je Nestorović na konferenciji za medije rekao da su nuđene pare nekim njegovim odbornicima za podršku da li to znači da su ti dogovori sada sklopljeni i da su ti mandati kupljeni, mislim da je to u ovom trenutku pitanje za tužilaštvo. Ako je tačno to što Toma Fila kaže onda znači da su se te trgovine desile i to je tema za tužilaštvo – da li je bilo kupovine mandata i podmićivanja ili nekih drugih krivičnih dela”, kaže Obradović za naš portal.

Vladimir Obradović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Podsećamo, nosilac parlamentarne liste “Mi – glas iz naroda” doktor Branimir Nestorović rekao je još krajem decembra da su njegovi odbornici u Beogradu dobili ponudu vlasti za učešće u formiranju skupštinske većine i da se radi o šetocifrenim iznosima koji nisu u dinarima.

„Imaju ponude našim odbornicima, znate već kako to funkcioniše, u to ne mogu da se mešam, ne možemo da se mešamo u ličnu odluku svakog čoveka. Ako se neko proda – mislim da je idiot”, kazao je Nestorović.

Drugi nosilac liste “Srbija protiv nasilja” Dobrica Veselinović za portal Nova.rs podseća na to da je i prethodna većina u gradu bila “kupljena”.

“Pri konstituisanju prethodne gradske većine SNS i SPS su kupili jednog odbornika, a onda posle par meseci i dva odbornika Zavetnika. Pokazali su da su vrlo vični političkim špekulacijama i prekrajanju volje građana. To je njihova politika – prevara, nasilje i korupcija”, poručio je Veselinovoić.

Dobrica Veselinović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Bez obzira na sve Obradović kaže da se oni drže svog zahteva – ponavljanja izbora u Beogradu.

“Mi se svakako držimo našeg stava da su izbori pokradeni i da su bili neregularni u celini pa samim tim i sve što iz njih proizilazi, zbog toga tražimo ponavljanje izbora”, kazao je Obradović.

Podsećamo, portal Nova.rs je pisao o tome da su Šapić i dva odbornika sa liste “Mi- glas iz naroda napravili dogovor o podršci koaliciji SNS-SPS za formiranje vlasti u Beogradu.

Jedan od tih odbornika je i Aleksandar Jerković koji je i nosilac beogradske liste “Mi – glas iz naroda”, on tom prilikom nije demantovao a ni potvrdio naše informacije, već je kazao da ne daje izjave do proglašenja konačnih rezultata.

PROČITAJTE JOŠ:

“Dok ne budu konačni rezultati izbora, dok ne bude sve definitivno, rekao sam svima da neću davati izjave. Mislim da bi sve drugo bilo neozbiljno. Ako Vam nije problem kada prođu žalbe i svi rokovi, onda ću vrlo rado da se odazovem, da gostujem, šta god bude trebalo nije problem”, kazao je Jerković za naš portal.

Takođe, Jerković je uputi sinoć, može se reći nepristojnim satima, poziv Branimiru Nestoroviću nosiocu istoimene parlamentarne liste i koalicionom partneru, poziv za sastanak.

Aleksandar Jerković Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

“Očekujemo da će naši koalicioni partneri iz udruženja ‘Mi’ uskoro pozitivno odgovoriti na naš poziv da organizujemo zajednički sastanak, na kome ćemo razmeniti stavove, ne samo po pitanju odluka koje se tiču beogradskih izbora, već i o aktuelnim dešavanjima na Kosmetu, kao i o nastavku buduće saradnje. Nakon toga ćemo se obratiti javnosti“, navodeno je u saopštenju koje je dostavljno medijima.

Zbog toga smo ga danas ponovo pozvali, ali i poslali poruku sa pitanjima o tome da li će ući u vlast, odgovor nismo dobili, ali izgleda da smo to na kraju saznali od Tome File.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar