"A istina na našem letku očigledno mnogo više boli Miloša Vučevića i novosadski SNS. I neće prestati da boli", napisao je u svom autorskom tekstu Vladimir Vrsajkov, predsednik gradskog odbora u Novom Sadu Stranke slobode i pravde, koji je u subotu dobio batine od SNS aktivista zbog toga što je delio letke u mestu Kać u Vojvodini.

Autorski tekst predsednika novosadskog odbora Stranke slobode i pravde Vladimira Vrsajkova prenosimo u celosti.

Mnogi dragi ljudi su me pitali prethodnih nekoliko godina šta mi je trebalo da uđem u politiku, otkud mi uopšte snage pored tako ozbiljnog rada u Urgentnom centru, dežurstava, Covida, naučnih radova? Nisam bio siguran kako da objasnim ljudima taj osećaj da moram, ponekad ni samom sebi.

Zato „hvala“ Milošu Vučeviću, Urošu Lončaru i SNS batinašima što su mi dali najbolje objašnjenje: borba protiv fašizma! Nema dalje.

Opozicija udružena u Kaću, oko njih štandovi SNS-a Foto: SSP

Da, tukli ste me i šutirali svuda po telu, krvnički, kao u Nemačkoj 1933., ali to zadovoljstvo zbog borbe za pravdu i osećaj pobede koji se širio mojim telom dok sam stajao ispred šokiranih i uplašenih građana Kaća, nemaju cenu.

Sada znam da osim bola mojih pacijenata, lečim i naše društvo.

Bole otisci nogu SNS košuljaša na mojim leđima, ali proći će. A istina na našem letku očigledno mnogo više boli Miloša Vučevića i novosadski SNS. I neće prestati da boli.

Istinu o desetinama hiljada kupljenih glasova i više hiljada fantomskih birača, Novosađani već znaju, a vi ste je udarcima po meni i Mari Puškaš samo definitivno potvrdili.

PROČITAJTE JOŠ:

Petoro muškaraca i tri žene srednjih godina, lekari, pravnici, pokrajinski poslanici, bili su dovoljni da ogole novosadski mafijaški režim. A tek smo počeli. Novosađani, kao uglavnom mirni, staloženi i odmereni, nikada nisu bili poznati po ogromnoj energiji na ulici, ali zato vlast obično menjamo prvi, kao 1996.

Izbori u decembru i pobeda „Srbije protiv nasilja“ na većini biračkih mesta u gradu, pokazali su sličan trend. Očigledno je u novosadskom SNS zavladao ogroman strah od poraza, a kada su sledbenici fašizma i ideologije Vojislava Šeselja pod tolikim stresom, oni jedino i znaju da tuku, očekujući da će slomiti volju građana za promenama i oterati opoziciju u rupe.

Ništa vam od toga, gospodine Vučeviću, ne vredi. Građani su videli vašu nemoć i strah od poraza, a mi iz udružene opozicije smo već u nedelju 7. aprila, u centru Kaća, pokazali da smo jači i da dolazimo da oslobodimo Novi Sad i naše gradove.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare