U Kaću kod Novog Sada u subotu su napadnuti članovi Stranke slobode i pravde (SSP) i zbog toga što su delili informatore, odnosno flajere na kojima je bio predsednik SNS Miloš Vučević. Anesteziolog i predsednik Gradskog odbora SSP Vladimir Vrsaljkov brutalno je pretučen, a njegovu koleginicu Maricu Puškaš spasio je drugi kolega iz stranke. Napadače ne znamo, nalogodavce pretpostavljamo, ali već sada sa sigurnošću možemo da tvrdimo da je opoziciji svaki put "glava u torbi" kada izađe na teren i krene da radi nešto što se ne sviđa pojedincima bliskim režimu.

Dok je opozicija delila flajere mestu u blizini Novog Sada, još uvek nepoznata lica su im prišla, napala, a predsednika Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Vladimira Vrsaljkova su udarali u glavu i oborili na pod.

Opozicija se dan nakon toga organizovala i podelila flajere, ali ostalo je otvoreno pitanje dokle će se napadati aktivisti koji pokušavaju da sprovode redovne stranačke akcije. Vladimir Vrsaljkov i njegova koleginica iz stranke Marica Puškaš kažu za Novu da nisu uplašeni i da je ovo samo dodatni podstrek da nastave da se bore.

Čim su krenuli u rutinske aktivnosti, nepoznata lica su ih fizički napala, otela materijale, a najviše je stradao predsednik resornog odbora stranke Vladimir Vrsaljkov.

Opozicija udružena u Kaću, oko njih štandovi SNS-a Foto: SSP

Po struci doktor, tj. anesteziolog Vrsaljkov kaže za Novu da se oporavlja i nada se da će u narednim danima biti bolje. Objašnjava da su ga udarali pesnicama u glavu i leđa, gde su ga šutirali nogama.

“Bio sam najviše zabrinut zbog bubrega, bolelo me je posle svakog pokreta, ali ultrazvuk nije pokazao da sam ozbiljnije povređen. Na svu sreću nisu me šutirali nogama u glavu. Nisam očekivao da će mi se ovo desiti. Uvek su mogući sukobi, ali bes, agresiju ovakvog intenziteta nisam očekivao. Moja obaveza je da se borim protiv toga”, priča Vrsaljkov za naš portal.

Poručuje da će nastaviti da se bori, uprkos svemu jer se ne boji nikoga.

“Tukli ste me, šutirali, dobro. Ako je to najjače što imate, idemo dalje. Ja ću se boriti. Ovde živim, radim, imao sam i ponude iz inostranstva, ali ostao sam da živim ovde i borim se”, kaže Vrsaljkov.

Na naše pitanje ko stoji iza napada, Vrsaljkov tvrdi da ne može zasigurno da kaže ko su dva lica koja su ga napala. Ipak, navodi da sve indicije upućuju da su to ljudi bliski Urošu Lončaru, koji je prema rečima sagovrnika Nove “glavni šerif SNS za Kać”.

Opozicija udružena u Kaću, oko njih štandovi SNS-a Foto: SSP

“Kazali su mi šefe šta nosiš to. Rekao sam ne dam, krenuli su da mi otimaju materijal. Hteo sam i da ih snimim, pošto su krenuli da se udaljavaju najopuštenije, pa su se vratili i nastavili da me šutiraju još jače. Verovatno je poruka da treba da sagnemo glavu, da trpimo, ali moja poruka je građanima da nas ima puno i da ne smemo da bojimo”, zaključuje Vrsaljkov.

PROČITAJTE JOŠ:

Flajeri koji su i bili formalni razlog napada podeljeni su u nedelju nakon što se opozicija ujedinila i obavila tu akciju. Svi su izrazili duboku zabrinutost jer ovo nije prvi put da se napadaju opozicioni aktivisti, budući da se pre samo nekoliko meseci slično dogodilo i predsedniku Pokreta za preokret Janku Veselinoviću.

„Napad brutalan i orkestriran“

Incidentu u Kaću prisustvovala je i pokrajinska poslanica i potpredsdenica GO SSP Marica Puškaš koja napominje da su svi revoltirani i pogođeni činom napada.

“Imala sam sreću da je sa mnom bio kolega Dejan Čortan koji me je odbranio. Dakle, napadnuta sam ali nisam imala fizičkih posledica. Svi smo iznenađeni, revoltirani, pogođeni takvim činom. Napad je bio brutalan i orkestriran, ali nisam uplašena. Za mene je to poziv da nastavimo sa radom jer ih to plaši i nervira”, priča Puškaš za Novu.

Opozicija udružena u Kaću, oko njih štandovi SNS-a Foto: SSP

Naša sagovornica tvrdi da je napadače revoltirao materijal koji su delili, a na kome se vidi portret mandatara za sastav Vlade i Novosađanina Miloša Vučevića i objašnjenje kako funkcioniše izborna krađa.

Konačno, Puškaš naglašava da su svi službenici policije prema njima bili prijatni, što je i očekivala i dodaje da ne sumnja da će počinioci biti procesuirani.

Sa druge strane, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić kaže da ne očekuje da MUP i tužilaštvo reaguju zbog ovog slučaja.

Marinika Tepić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Mi godinama apelujemo na policiju i tužilaštvo da rade svoj posao, s obzirom da se ovo njima ispred nosa dogodilo, najavili smo da ćemo sutradan doći, nijedan policajac nije bio na ulici. Očekivati izvinjenje nekog ko je uspostavio ‘gepekovanje’ ljudi, šamaranje, šutiranje, nažalost kao neko ko dolazi iz Vojvodine, meni je žao što su naši gradovi postali zamorčici Andreja Vučića, Branka Malovića i sada Miloša Vučevića“, kazala je Tepić za N1.

BONUS VIDEO: Pretučeni članovi SSP u Kaću: U kakvoj atmosferi stranke dočekuju lokalne izbore?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare