Foto:Milica Vučković/FoNet

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić objavila je na društvenoj mreži Iks oglas za posao u kom se traži rukovodilac projekta Jadar i upitala predsednika Aleksandra Vučića otkud to da su "njegovi ortaci iz Rio Tinta već oglasili radna mesta za izgradnju rudnika litijuma".

„Otkud sad ovo, gospodine Vučiću? Vaši ortaci iz Rio Tinta već oglasili radna mesta za izgradnju rudnika litijuma! A vi ni ne znate, tek ste krenuli u narod da pitate za rudnik, ccc! Što kaže Ana Brnabić – neće Srbija imati ovakvog čoveka u narednih 300 godina! Prevaranta i lažova!“, napisala je Tepić.

U oglasu na Linkedinu se traži osoba „rukovodilac u području podzemnih radova“, koji će biti „zadužen za koordinaciju tehničke optimizacije, nabavku opreme i ugovaračke strategije za deo budućih podzemnih aktivnosti na Projektu ‘Jadar'“.

Neke od radnih obaveza za ovu poziciju su: vođenje, planiranje, koordinacija budućih tehničkih aktivnosti i aktivnosti koje se tiču upravljanja poslovima izgradnje u području podzemnih radova; nadziranje integracije inženjerskih rešenja, nabavki, izgradnje i angažovanja izvođača; uspešno postizanje rezultata u segmentu aktivnosti podzemnog rudnika.

Navodi se i da je u pitanju „posao sa punim radnim vremenom sa sedištem u Beogradu ili Loznici“.

Inače, oglas za ovu, ali i druge pozicije na projektu „Jadar“ su ubrzo obrisani sa Linkedina-a.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare