Marinika Tepić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić reagovala je za Nova.rs nakon što je predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić ponudila da na sednici o litijumu koju je tražila opoziicja bude i predsednik Aleksandar Vučić. Tepuić ocenjuje da to nije nikakva ponuda, već grcaj da se kao i uvek sakriju iza Vučića.

Predsednica Skupštine Ana Brnabić izjavila je da će staviti na dnevni red zahteve opozicije o zabrani iskopavanja litijuma, te da jedva čeka sednicu Skupštine Srbije na kojoj će se razgovarati o ovoj temi. On se zapitala zašto opozicija nije zahtevala i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić dođe na sednicu parlamenta.

U izjavi za Nova.rs, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepića kaže da Vučić nema nikakvu nadležnost u Narodnoj skupštini, niti za izmenu zakona koju opozcija traži.

„On jedino može naknadno da odbije da potpiše usvojeni zakon ukoliko bi se dogodilo da neko od poslanika SNS ili njihovih koalicionih partnera otkaže poslušnost“, kaže Tepić.

Dodaje da bi tom disciplinovanju i kontroli trebalo i da posluži njegovo prisustvo, a ovo je preozbiljna tema i rasprava da bi opozicija dozvoli da je, kako kaže, on opet pretvori u svoj propagandni cirkus.

PROČITAJTE JOŠ

„Kada se bude kandidovao za narodnog poslanika i to bude ili podnese ostavku i postane član Vlade, nemam ništa protiv da učestvuje u skupštinskoj raspravi“, zaključuje Tepić.

Podsetimo, danas su predstavnici opozicije predali zahtev za održavanje vanredne sednice Skupštine Srbije i predložili izmene i dopune Zakona o rudarstvu i energetici kako bi se sprečila dalje ekploatacija litijuma. Pored partija koje su deo aktuelnog saziva Skupštine Srbije, na sastancima su učestvovali i pokret „Kreni-promeni“, odnosno lider ovog pokreta Savo Manojlović i predstavnici Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS), Zlatko Kokanović i Nebojša Petković.

Danijela Nestorović kaže da je izmenu Zakona o rudarstvu i energetici podržalo 86 poslanika.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare