Marinika Tepić iz koalicije "Srbija protiv nasilja", koja je u zgradi RIK-a zajedno sa Miroslavom Aleksićem, počela štrajk glađu, izjavila je da se na tu najradikalniju meru odlučila zbog toga što je "poslednji momenat da se izbore za izbornu volju Beograđana".

„To je najednostavnije što mogu da kažem… Jer je krađa bila abnormalna. Ne postoji naselje gde građani nisu svedočili brutalnim krađama“, rekla je Tepić i navela primer iz Arene: „Gde su dovođeni ljudi iz drugih država da odlučuju na lokalnim izborima u Beogradu“.

Tepić je za N1 navela i da je organizacija CRTA potvrdila da SNS nije pobedila u Beogradu.

„Videla sam i izveštaj organizacije OEBS-a o svim krivičnim delima putem kojih je pokradena volja Beograđana i prikazan rezultati koji ne dogovaraju realnom stanju“, izjavila je Tepić.

Ona je Aleksandra Vučića uporedila sa kraljem Ibijem.

„Vučić kao kralj Ibi pokušava da promeni narod, jer mu ovaj ne odgovara, pa dovede neki drugi narod koji će glasati za njega. On je večeras morao da upadne na RTS da se ismeva ovome što mi radimo, odlučnošću da odbranimo volju Beograda. Videćemo čija će odlučnost biti jača“, rekla je ona.

Tepić je kazala i da su ona i još neki poslanici pokušali da uđu i prisustvuju sednici RIK-a, za koju kaže da je bila otvorena za javnost.

„Mi smo bili sprečeni da uđemo na sednicu RIK-a, uprkos tome što je sednica bila javna, dakle, nije bila zatvorena za javnost“, dodala je.

Opširnije o protestu ispred RIK-a čitajte u našem lajv blogu.

***
BONUS VIDEO – „Ako sada odemo, niko se neće vratiti“: Mladi ispred RIK-a istrajni da ostanu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare