Foto: Vesna Lalić/Nova.rs; Filip Krainčanić/Nova.rs; A.K © ATA Images

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić poručila je večeras predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić da su od "ovog momenta isključivo oni nadležni i odgovorni za život inspektora Slobodana Milenkovića Sente".

Inspektor Slobodan Milenković Senta, koji je učestvovao u otkrivanju „Jovanjice“, zatražio je od nadležnih da mu se nakon smene hitno dodeli fizička zaštita, saopštila je ranije danas Advokatska kancelarija Tomanović navodeći da je Senti pojačan nivo ugroženosti njegovog života.

„Gospodo Vučić i Brnabić, pet dana uoči svedočenja za slučaj ‘Jovanjica’ koji je razotkrio, inspektor Slobodan Milenković traži da mu nadležni hitno dodele fizičku zaštitu zbog dokaza da mu se sprema ubistvo. Uveren da se isti plan sprema i za njegovog kolegu inspektora Dušana Mitića. Stvorili ste atmosferu pogodnu za ubistvo, kriminalizujući inspektore Milenkovića i Mitića“, izjavila je Tepić u pisanoj izjavi.

Ona je ocenila da su Brnabić i Vučić stvorili „atmosferu u kojoj vlast, kao nigde na svetu, brani kriminal, a napada profesionalne policajce koji ga otkrivaju“.

„Razradili ste i atmosferu u kojoj bi svako normalan pomislio da ako se poručena ubistva dogode, vi ćete prvi izaći sa zabrinutom objavom i nalogom o potrazi za ubicama, pa čak i svojom pobedom proglasiti hapšenje tih ubica. Zato se ne igrajte ovog puta, tuđim glavama. Branili ste optuženog Koluviju. Iako za to niste nadležni. Za život inspektora ste od ovog momenta isključivo vi i nadležni i odgovorni“, poručila je Marinika Tepić.

Inače, Advokatska kancelarija Tomanović je u saopštenju navela i da će „Milenković, između ostalog, obavestiti nadležne o imenima šefova jednog narko klana koji su prihvatili relizaciju njegove likvidacije, kao i o imenima potencijalnih realizatora“.

„Dostaviće i fotografije lica, za koje se sumnja da pripada državnim strukturama dok snima pojedine objekte koji su ocenjeni kao pogodni za zlo koje mu spremaju. Milenković će obavestiti nadležne i o lokacijama na kojima je uočena intenzivnija pratnja i snimanje uz uverenje da je isti je plan namenjen i Mitiću“, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare