Marinika Tepić i Ana Brnabić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Vlada republike Srbije

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić poručila je predsednici Skupštine Ani Brnabić da se iskopavanje litijuma neće desiti reagujući na njenu izjavu "da Nemačka ima ovaj litijum, kopali bi i oko Berlina”.

„Gospođo Brnabić, iskopavanje litijuma – neće se desiti! I nemojte lagati! Najveće nalazište litijuma u Evropi je u Nemačkoj. A tamo konstantno odlažu početak ekstrakcije i prerade. Čak ni nove fabrike litijuma u Nemačkoj neće koristiti nemački litijum, već iz kanadskih rudnika“, napisala je Tepić na društvenoj mreži “Iks”.

Brnabić je danas u odgovoru N1 rekla da Nemačka nema najveće zalihe litijuma i da se još uvek vrše ispitivanja, te da bi „Nemačka da ima nalazišta litijuma oko Berlina, kopali i oko Berlina“.

Inače, predsednica Skupštine nedavno je takođe napisala na mreži Iks da danima prati polemiku oko projekta „Jadar“ i pitanja da li će Srbija iskoristiti svoju „naftu 21. veka“ ili neće.

“Ono što me nagnalo da napišem ovu reakciju na sve gluposti kojih smo se naslušali poslednjih dana, a u vezi sa ovim projektom je sledeće: nestvarno je koliko neki naši profesori, razni „eksperti“ na sve teme, a pre svega naše opozicione „elite“ ne veruju u naše ljude, ne veruju u ovu zemlju i njene potencijale, ne veruju u pamet naših ljudi, njihovu kreativnost, njihove sposobnosti”, napisala je između ostalog predsednica Skupštine na društvenoj mreži “X”.

Na tu objavu reagovala je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

“Gospođo Brnabić, umesto što pratite polemike oko projekta “Jadar” i odgovarate ovim epom punim laži, zašto ne zakažete sednicu o litijumu? Slobodno pročitajte i ovo što su vam napisali. Niste vi tviterašica, nego predsednica Narodne skupštine! Ponašajte se, u skladu s tim”, napisala je Tepić na “X”.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare