Marinika Tepić Foto: SSP

Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, reagovala je danas na svom X nalogu povodom toga što je na nedavnom sastanku ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa rukovodiocima bolnica prisustvovao i Zoran Gojković, savetnik u Ministarstvu zdravlja.

Tepić je na svom X nalogu, podelivši fotografiju teksta sa našeg portala u vezi sa sastankom ministra Lončara, napisala da je prepoznala ko je zapravo novi savetnik u ministarstvu.

„Ovaj će da “reši” ortopedske liste čekanja! On da proverava sve upute! Neki ga nisu prepoznali, ali neki jesmo. Zoran Gojković, novi savetnik Lončara, ortoped iz Novog Sada, procesuiran jer je sačinio lažni lekarski izveštaj! Falsifikovao potpis kolege i stavio tuđi pečat! I to za advokata Nemanje Aleksića koji je tim falsifikatom prevario sud“, napisala je ona.

Podsetimo, ministar zdravlja Zlatibor Lončar održao je pre dva dana sastanak sa rukovodiocima bolnica koji je, kako je Nova.rs pisala, prošao uz optužbe, prebacivanja, vulgaran rečnik, i planove za koje lekari kažu da su “nemoguća misija”. Prema rečima našeg sagovornika, ministar se tada zadržao kratko, dovoljno da iznese upozorenja i plan države, kojeg će ubuduće morajti da se pridržavaju svi, bez obzira na mogućnosti.

Sa direktorima bolnica je na sastanku u jednom trenutku ostao da predsedava prof. dr Zoran Gojković, savetnik u Ministarstvu zdravlja.

“Sa nama je do kraja ostao doktor Zoran Gojković. On je, inače, ortoped, pa nam je izneo njihovu neizvodljivu ideju o eliminaciji čekanja. Naime, Ministarstvo planira da kontroliše koga od pacijenata stavljamo na listu čekanja. Navodno će svakog pacijenta da proveravaju, da li je stvarno za veštački kuk ili koleno. To će biti moguće, jedino ako formiraju komisiju koja će da proverava svaki rendgenski snimak, što je nemoguće”, naglašava ovaj doktor, rukovodilac u jednoj beogradskoj zdravstvenoj ustanovi.

Ko je Zoran Gojković

Nova.rs je ranije pisala o Gojkoviću. Naime, svojevremeno je kao hirurg ortopedije u Kliničkom centru Vojvodine, optužen da je izdavanjem lažiranog lekarskog uverenja počinio krivično delo falsifikovanja isprave.

Prema saznanjima Nova.rs, Gojkoviću nije suđeno jer je u avgustu 2013. godine sklopio dogovor sa Tužilaštvom o primeni instituta oportuniteta, čime je izbegao krivično gonjenje uplaćujući određenu sumu novca u humanitarne svrhe.

Građani Srbije su i ranije imali priliku da čuju Gojkovića, budući da je bio pokrajinski sekretar za zdravstvo u vreme pandemije koronavirusa, te je svako malo davao izjave po pitanju tadašnje vakcinacije građana.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare