Foto:Milica Vučković/FoNet

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić zahtevala je od Agenacije za sprečavanje korupcije da se obrati Vladi Grčke i traži spisak javnih funckcionera koja su od 2012. do danas kupila kuće i luksuzne apartmane na teritoriji Atine.

„S obzirom na činjenicu da se imovina državnih funkcionera iz režimskih partija više “vidi” na društvenim mrežama nego u Registru imovine i prihoda javnih funkcionera za koji je odgovorna Agencija za sprečavanje korupcije, tražim od ove Agencije sledeće:

Marinika Tepić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Da se obrati Vladi Grčke i gradskim vlastima Atine, katastrima i nadležnim organima sa zahtevom da Agenciji za sprečavanje korupcije u Srbiji dostave spisak javnih funckcionera – izabranih, imenovanih i postavljenih lica – kao i sa njima povezanih lica koja su od 2012. do danas kupila kuće i luksuzne apartmane na teritoriji Atine, a posebno ekskluzivnog naselja Vouliagmeni“, kaže Tepić.

Dodaje da je to izuzetno važno imajući u vidu da te nekretnine nisu prijavljene Agenciji za sprečavanje korupcije države Srbije, iako je to zakonska obaveza.

PROČITAJTE JOŠ:

„Zanimljivo je i to da se u Grčkoj kupovinom nekretnine u vrednosti od 250-500.000 evra, zavisno od lokacije nekretnine, dobija “zlatna viza” koja omogućava trajni boravak u Grčkoj“, dodaje Tepić.

Poručuje da odgovor od Agencije očekuje u roku od 15 dana, a u skladu sa Poslovnikom Narodne skupštine koji je dužna da poštuje, kao i da prikupljene informacije, odnosno vanredni izveštaj o njima što pre dostavi narodnim poslanicima i Narodnoj skupštini, kojoj je Agencija odgovorna u skladu sa zakonom.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare