Marinika Tepić i Aleksandar Šapić Foto: Vesna Lalić, Dragan Mujan/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić danas potvrdio da zna za nameštanje javne nabavke koje je turskoj kompaniji "Kentakart" ponudio njegov šef kabineta Nenad Milanović.

„Ima nas koji ne zaboravljamo da je Šapić i Vučićev potpredsednik u SNS-u. Danas je potvrdio da zna za nameštanje javne nabavke svog šefa kabineta. A i Vučić, pravnik, zna da su i pokušaj i podstrekivanje krivičnog dela – isto krivična dela“, napisala je Tepić na Tviteru.

Tepić je naglasila da bi Šapić već bio priveden i saslušan da je „jedne Laure na čelu Višeg javnog tužilaštva“.

Podsetimo, BIRN je juče objavio dva audio snimka na kojima se čuje kako Nenad Milanović, šef kabineta gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, nudi predstavnicima kompanije “Kentkart” da će im namestiti tender za novi posao, ukoliko pristanu na sporazumni raskid postojećeg ugovora iz 2021.

Reč je o snimcima sa dva sastanka koji su održani u Skupštini grada Beograda, a na kojima je od predstavnika Grada bio prisutan i Srđan Sandić, šef pravne službe u JKP Naplata prevozne usluge, preduzeća koje bi trebalo da preuzme posao naplate karata.

Da ih je šef Šapićevog kabineta ucenjivao i nudio nemeštanje tendera potvrdili su i na konferenciji za novinare iz turske kompanije Kentkart.

Aleksandar Šapić je jutros naveo da je njegov saradnik  „krivičnim delom štitio interese grada“, a komentarišući audio snimak rekao da tužilaštvo i policija moraju da utvrde njegovu autentičnost jer, kako je naveo, ne iskuljučuje mogućnost da je cela priča montirana.

BONUS VIDEO: Šapić priznao krivično delo: Moj saradnik je tako hteo da zaštiti interese grada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar