Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, nakon sastanka lidera regiona u Atini, da opozicija neće odlučivati o tome koji će izbori kad biti održani. Na taj način je rekao šta misli o zahtevu za razdvajanje izbora.

Povodom zahteva za razdvajanja izbora i tvrdnje da spojeni izbori ubijaju demokratiju, Vučić je rekao:

“Najbolje da oni sami odlučuju kad će šta da bude, da idemo tri puta u tri meseca na izbore, da uzmemo ljudima pare, da maltretiramo ljude. To nikakvog smisla nema. Reći ću vam ja šta je tu za njih problem. Smetaju im spojeni izbori zato što ako budu parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori i zamislite ako bi se neka lista zvala ili nosila ime Aleksandar Vučić onda ne mogu da pričaju ono kako bi oni “mi ćemo da posadimo toliko i toliko drveća na toj obali, mi ćemo da očistimo sve i ostale laži”, pa priče 5G, Harp i ostalo… Tako misle da mogu da pobede. Ovde kad dođu to je za ludnicu, to nije za izbore. Ali ima racionalnih ljudi u opoziciji, siguran sam da dobro razumeju i da im nije baš jednostavno ako se pojavi moje ime. Onda ne mogu baš sa sigurnošću da tvrde da će da pobede“, rekao je Vučić.

Kad su u pitanju beogradski izbori, predsednik Srbije je rekao:

„Oni su već, kako kažu, pobedili u Beogradu i treba im samo verifikacija. Ja im čestitam na tome, ali nemojte da tražite da se ne borimo. Mi ćemo da se borimo rezultatima. Izbori slede brzo, ne odlučuju oni o tome koji će izbori da budu, a mogli su da odlučuju kad da budu. Kažu da će biti vrlo neizvesno u Srbiji celoj, ne sumnjam da će tako da bude. Ja nemam taj slavodobitni pristup, ne potcenjujem protivnika. Samo znate, za nas nema lakih utakmica, one postoje samo za one koji te utakmice uvek gube“.

Govoreći o protestima i blokadama Gazele, zahtevima protesta, Vučić je rekao da to nema nikakvog smisla bez obzira da li je na ulicama dve ili 20 hiljada ljudi.

“To nema nikakvog smisla, ponudite program, ponudite politiku. A ne to mi ćemo da vas bijemo, pa ćete da plivate po Savi, Dunavu… A onda kažu ne, nećemo da vas bijemo… Ići ćemo na izbore, narod će da odluči ko vodi dobru, a ko ne vodi dobru politiku.

BONUS VIDEO: Da li će opozicija zbog beogradskih pristati i na sve druge izbore 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare