Pavle Grbović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Udruženje "Zajedno za Novi Sad", kao i svi njegovi članovi, od danas su zvanično deo Pokreta slobodnih građana (PSG), saopšteno je na konferenciji za medije PSG-a u Novom Sadu.

Nekadašnji kopredsednik novosadskog odbora “Zajedno”, a sada novi član PSG-a, Radivoje Jovović, rekao je da se priključivanje odnosi ne samo na novosadski odbor, već na sve raspuštene odbore, piše N1.

“Ovo nije vest samo za Novi Sad, već za Vojvodinu. Ne treba izborni ciklus da služi rasparčavanju – vec ujedinjavanju”, rekao je Jovović.

Prema rečima narodne poslanice i potpredsednice PSG-a Ane Oreg, loši rezultati na izborima bili su podsticaj za koheziju sa udruženjem sa kojim su do sada, kako kaže, svakako delili vrednosti.

“PSG nakon ovih izbora mora izaći jači, da pokažemo snagu udruživanja i da nudimo rešenja. Vidimo Novi Sad kao mesto koje treba da pruža perspektivu mladima, da bude grad sporta, zelimo dijagnostičke centre u Novom Sadu – i da zajedno nastavljamo borbu protiv fašizma”, rekla je Oreg.

Krajem aprila centralna stranka “Zajedno” raspustila je sve odbore ove stranke koje su odlučile da izađu na lokalne izbore – uprkos odluci centrale da bojkotuje.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare