Dželjalj Svečlja Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja izjavio je da postoje indicije da je broj ubijenih napadača u današnjoj akciji na Kosovu još veći.

Kosovska policija je do sada potvrdila da su tri napadača ubijena u Banjskoj i Zvečanu.

„Postoje indicije da bi broj ubijenih na njihovoj strani mogao biti i veći, to ćemo saznati i proveriti blagovremeno“, rekao je Svečlja.

Prema njegovim rečima, Kosovska policija tokom današnje akcije na Kosovu otkrila je veliku količinu naoružanja, a u nekim automobilima pronađene su ruske javne isprave, prenosi Kljan Kosova.

On je istakao da je u pitanju težak i neravan teren, a mogućnost, kako je naveo, „terorista“ da se sakriju u ovim planinama je velika.

Svečlja je dodao da se nastavlja akcija policije u potrazi za napadačima.

„Akcija će trajati koliko god bude potrebno, svaki pojedinac koji je učestvovao u napadu, svaki pojedinac koji je ozbiljno delovao protiv integriteta i suvereniteta Kosova biće gonjen do kraja. Nećemo stati“, dodao je on za RTK.

Svečlja tvrdi da je reč o terorističkoj grupi sačinjenoj iz više kriminalnih grupa, ali je dodao i da su neki identifikovani kao pripadnici civilne odbrane, prenosi Koha.

On je rekao da su u akciji u Banjskoj ubijena trojica napadača, dok je šest osoba uhapšeno.

Opširnije o dešavanjima na severu Kosova čitajte u našem blogu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar