Foto: Nova.rs

Posle zahteva RIK-a, opština Novi Beograd saopštila je da nije overila nijednu izjavu bilo kog birača koji podržava izbornu listu "Ruski manjinski savez - Milena Pavlović, Pavle Bihali Gavrin" i uz to najavila krivičnu prijavu protiv NN lica. CRTA traži da se hitno ispitaju navodi o falsifikovanim potpisima. Hoće li Ruski manjinski savez ostati na glasačkom listiću?

U ovom slučaju veliko „Z“ zvuči kao: „Zapitao se RIK da li su oni koji se predstavljaju kao stranka ruske nacionalne manjine svojeručno sebi dali podršku za učešće na izborima“? Zbog sumnje u deo od pet hiljada predatih potpisa, u proveru je uključena i Opština Novi Beograd, a tamo kažu: „Nismo overili nijedan potpis za Ruski manjinski savez“.

„Lice koje je navedeno kao ovlašćeni overitelj – Ivan Marić, nikada nije bio zaposlen u Upravi opštine. Pečat, koji je korišćen za overu izjave, a koju nam je RIK dostavio kao primer sporne izjave, bio je u upotrebi od maja do septembra 2005. godine, a ‘spaljen je’, tj. uništen komisijski 6. avgusta 2009. godine“, saopšteno je iz Opštine Novi Beograd.

Opštirnije pročitajte na sajtu N1.

BONUS VIDEO: Goran Vesić obmanuo žitelje naselja Trešnja

Komentari

Svi komentari (0)