Miodrag Majić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Sudija Miodrag Majić poručio je predsednici Skupštine Srbije Ani Brnabić povodom njenih navoda o polemici oko projekta „Jadar“, da je "ključna reč poverenje" koje je vlast "predanim radom izgubila", te da je dok elementarno ne povratimo pravnu državu iluzorno pričati i o daleko manje kontroverznim projektima od tog.

„Kljucna reč Ana Brnabić je poverenje. Upravo ono koje ste predanim radom izgubili. U institucije ove države odavno ne veruju ni oni koji za vas glasaju. Izborne manipulacije, neispitane veze mafije i državnih zvaničnika, visoka korupcija i uništavanje pravosuđa uzimaju danak“, poručio je Majić Brnabić.

On je podelio i citat koji je Brnabić objavila o projektu Jadar i Rio Tintu u kom poručuje „svim hejterima iz svih sfera našeg društva – verujte malo u ovu zemlju, verujte malo u naše ljude“.
Majić Brnabić na to odgovara:

„Nisam stručnjak za rudarenje i zato o tome neću govoriti. Ali za pravo i institucije pomalo i jesam. Dok elementarno ne povratimo pravnu državu iluzorno je pričati i o daleko manje kontroverznim projektima od ovog. Zašto? Pa zato što vam jednostavno i da je rudarenje litijuma zaista najbolja stvar niko verovati neće jer ste toliko puta prokockali datu reč. Zbog takvog pristupa ovde više niko ne veruje ni institutima, ni sudovima, ni fakultetima i to je tragičan bilans ovakvog vođenja države. Zato bilo kakva priča o litijumu mora da sačeka neka bolja vremena u kojima ćemo imati državu kojoj građani veruju, koju će voditi stručnjaci i u kojoj će reč i čast ponovo značiti nešto. Do tada neka tu ‘istorijsku šansu za bogaćenje’ iskoriste oni koji sve svoje šanse za stvaranje pristojnog društva nisu ovako surovo prokockali“, naveo je Majić.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare