Da bi opozicija okupljena oko liste "Biramo Beograd" formirala vlast na opštini Stari Grad potrebni su mandati liste okupljene oko Marka Bastaća. Sa njegovih 10 odbornika, opozicija bi mogla da formira većinu i pošalje SNS u opoziciju. Međutim, još nije izvesno kakva će biti Bastaćeva konačna odluka, a on u izjavi za Nova.rs kaže da ga niko još nije zvao.

Lista „Biramo Stari Grad“ osvojila je 23 mandata na lokalnim izborima na ovoj opštini što nije dovoljno da bi se formirala vlast. Da bi obezbedili većinu potrebni su im glasovi i podrška bivšeg predsednika ove opštine, Marka Bastaća.

Prema podacima Gradske izborne komisije, njegova lista „Čuvari Starog Grada Marko Bastać“ dobila je 10 mandata.

Jedan mandat „zaradila“ je „Narodna lista“, kao i „Za Zeleni grad Dr Dejan Žujović“.

Situacija u ovoj opštini je dosta jasnija u odnosu na onu na Novom Beogradu. Dakle, da bi koalicija „Biramo Stari Grad“ ili SNS obezbedili većinu potrebni su mandati bivšeg predsednika ove opštine.

Kod njega će biti ključevi većine, a očekuje se da će Bastać uskoro i prelomiti i doneti da li će na stranu aktuelne vlasti ili dosadašnje opozicije.

Bastać za Nova.rs: Nije me niko kontaktirao

Đilas KZŠ
Marko Bastać, Aris Movsesijan Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Marko Bastać kaže za Nova.rs da neće davati izjave oko eventualne saradnje za opozicijom ili vlašću dok ne prođu rokovi za žalbu, te da će to najverovatnije uraditi u naredna 72 sata.

„Mogu samo da kažem da me niko kontaktirao niko iz vlasti ili opozicije“, tvrdi kratko za Novu Marko Bastać.

U izbornoj noći, kandidat koalicije „Biram Borbu“ za gradonačelnika Beograda Dobrica Veselinović rekao je da će opozicija u opštini Stari grad moći da formira vlast i da će pozvati Bastaća kako bi se dogovorilI.

„Broje se Novi Beograd, Vračar, Savski venac, gde postoje šanse da opozicija formira vlast. Napeto je, izaći ćemo sa tačnim podacima čim budemo sigurni“, rekao je Veselinović.

BONUS VIDEO: Ko je pobedio na izborima u Nišu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare