Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Narodni pokret Srbije (NPS) saopštio je danas da najoštrije osuđuje širenje panike i medijsku hajku protiv njihovog predsednika stranke Miroslava Aleksića koji je poslednjih nekoliko dana, kako se navodi, izložen medijskom linču od strane kompanije „Novosti”.

„Zbog objavljivanja neistinitih informacija i širenja panike NPS će podneti tužbu protiv pomenute kompanije koja ovakvim izveštavanjem ne samo da krši osnovna načela novinarske etike, već ovakve optužbe predstavljaju ozbiljnu opasnost po Aleksića i njegovu porodicu, kao i povredu časti i ugleda. Ne samo da su sramnim pisanjem mirne proteste označili kao nasilne, već su otišli i toliko daleko da spominju čak i „fizičku likvidaciju predsednika Aleksandra Vučića” što najoštrije demantujemo i protivimo se svakom vidu nasilja“, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ...

Iz NPS navode da oni ne organizuju proteste, već da podržavaju ekološke organizacije koje se bore da Srbija ne postane rudarska kolonija i poprište sumporne jalovine.

„Danima unazad organizovani su protesti širom Srbije i ni na jednom od njih nije zabeležen nikakav vid nasilja ili nereda, samo ljudi koji mirno šetaju pokušavajući da se izbore za svoju i budućnost svoje dece. Naš jedini cilj je dobrobit građana Srbije, jer projekat iskopavanja litijuma prevazilazi granice zdravog razuma i svakog ekonomskog interesa i od istog će korist imati samo stranci i vlast koja pokušava na sve načine da skrene pažnju sa sebe, targetirajući kroz svoje medije svakoga ko se usudi da im se usprotivi i podigne glas protiv daljeg urušavanja naše zemlje“, zaključuje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare