Stojanović: Ponoš bi za sobom u eventualnu stranku povukao delove NS, SSP i DS

Izbori 2022 12. apr 202209:33
Podeli:
Medju nama
Boban Stojanović Foto:Ivan Dinić/Nova S

General u penziji Zdravko Ponoš, koji se ranije povukao sa mesta potpredsednika Narodne stranke, nakon izbora 3. aprila, na kojima je bio predsednički kandidat „Ujedinjene Srbije“, potpuno se povukao iz članstva stranke čiji je predsednik Vuk Jeremić, da bi se krajem prethodne sedmice u medijima pojavili navodi o tome da Ponoš pravi novu organizaciju zajedno sa Savom Manojlovićem, Dejanom Bodirogom i Vladikom Grigorijem.

Da Zdravko Ponoš u svoju organizaciju bi mogao da povuče deo Narodne stranke Vuka Jeremića smatra politikolog Boban Stojanović.

Stojanović za list „Danas“ kaže da je Ponoš ostvario značajno bolji rezultat nego lista koja ga je kandidovala, tako da ne samo da može da povuče deo organizacije Narodne stranke, nego i drugih organizacija iz koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije, poput Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa i Demokratske stranke (DS) Zorana Lutovca.

Upitan da li bi ta eventualna Ponoševa organizacija našla svoj prostor na političkoj sceni Srbije, Stojanović odgovara da bi dobili, jer izborni rezultat koji je ovaj general u penziji osvojio predstavlja dobar kapital.

„Svakako da bi našli prostor, rezultat daje ozbiljan kapital, ali svakako zahteva i ozbiljan rad kako na terenu, tačnije mrežu odbora, tako i pametnu strategiju. Svakako nije potrebna konfrontraciju sa ostalima iz opozicije„, navodi ovaj politikolog.

Opširnije pročitajte na sajtu Danasa.

BONUS VIDEO Dragan Đilas o mogućnosti da opozicija formira vlast u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar