Boban Stojanović i Vladimir Pejić Foto:Nova S

U trenutku dok Srbija, tri i po meseca posle izbora, ima samo mandatara, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavljuje nove za 2022. godinu, što prema mišljenju analitičara može da znači da mu nikako ne odgovara parlament bez opozicije, ali i da na ovaj način samo zastrašuje i disciplinuje stranačke kolege i koalicione partnere.

Politički analitičar Boban Stojanović o ovom problemu govorio je u emisiji „Među nama“ na televiziji Nova S.

Na pitanje zašto Vučić najavljuje nove izbore u trenutku kada se čini da ima sve, Stojanović kaže:

„Ne bih rekao da ima baš sve, super je kad vi pobedite sa 60 odsto, ali nije super ako ste pobedili u nečemu u čemu ste sami učestvovali. Ne baš stoprocentno sami, ali su to bili izbori sa unapred poznatim pobednikom na kojima najveći deo opozicije nije ni učestvovao“, kaže Stojanović i dodaje da sad parlament bez opozicije ne izgleda normalno, a nekad jeste.

„Sad mu prvi put rezultati ne odgovaraju i želi nove uzbore, u kojima će imati opoziciju, ali i da pobedi i na parlamentarnim i na predsedničkim i na beogradskim izborima“, dodaje Stojanović.

Direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić, više je sklon ideji da 2022. neće biti parlamentarnih izbora, već da će Vučić biti fokusiran na predsedničke i beogradske izbore.

„Mislim da ni sam Vučić ne zna da li će biti tih izbora. Njegovu vladavinu karakteriše ponašanje gde su uvek u opticaju izbori ili rekonstrukcija vlade. To za cilj ima umaranje opozicije, ali i da svoje u partiji ili vladajućoj koaliciji drži pod tenzijom i da ih disciplinuje“, navodi Pejić.

O čemu su još govorili gosti emisije „Među nama“, pogledajte u video snimku:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar