Borko Stefanović Foto:Amir Hmazagić/Nova.rs

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović reagovao je večeras na gostovanje predsednik Srbije Aleksandra Vučića na Radio-televiziji Srbije i tom prilikom je istakao da su građani "ponovo mogli da čuju besmislicu da RTS favorizuje opoziciju".

„Aleksandar Vučić je gostovao večeras u Drugom Dnevniku RTS-a čak 32 minuta uz prethodnih 73 sata 56 minuta i 41 sekundu od 1. januara do 31. maja, samo na RTS, po nalazima BIRODI-ja. I ovo gostovanje je iskoristio da izrekne brojne laži, obmane i uvrede“, izjavio je Stefanović u pisanoj izjavi.

On je rekao da su građani Srbije „ponovo mogli da čuju besmislicu da RTS favorizuje opoziciju, da su izbori 2. juna bili veličanstveni i čisti kao suza i da je on pobedio u Ujedinjenim nacijama iako je izgubio, kao i uvek“.

„Umesto voditeljke, RTS je komotno mogao da stavi kartonski prikaz bilo koga sa ove televizije, pošto osim njega i njegove reči, nemaju drugu ulogu. Uspeo je Vučić i da uvredi sve građane Srbije koji nisu za njegov režim, da se podsmeva i potvrdi svojim ponašanjem da će nastaviti sa izbornim mahinacijama i krađom. Uspeo je, vidno nervozan, da uvredi sve Srbe iz Vojvodine pošto je rekao da se nisu bunili i oslobađali od Austrougarske i Franje Josifa 1918. Na stranu što ne zna da je Franja Josif 1918. bio mrtav već pune dve godine, nego što je ponizio slavnu istoriju Srba Vojvodine koji su se borili protiv uništenja svog identiteta i prava kroz istoriju“, naveo je Stefanović.

„Teško Srbiji sa ovakvim čovekom koji sve dublje tone u svoje laži i iluzije, u svoj paralelni svet i naprednjački Diznilend pljačke, korupcije, prodaje i predaje. Zato njegov režim moramo što pre poslati u istoriju i to nije partijsko pitanje već pitanje golog opstanka ove zemlje i naroda“, dodao je on.

***

BONUS VIDEO – Opozicija u Nišu traži od GIK-a kontrolu kompletnog izbornog materijala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare