Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs, TANJUG/ VLADA REPUBIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

"Ana Brnabić danas kaže da je litijum i njegovo iskopavanje pitanje nacionalne bezbednosti. Jedina veza sa bezbednošću je to da režim kroz laži, obmane i hapšenja pokušava da sačuva bezbednost gole vlasti i samovolje", rekao je danas zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović.

“Vlast i dalje pokušava da veže jedan neisplativ i štetan projekat sa očuvanjem države i stalnim ponavljanjem sličnih besmislica i lobističkih tehnika pokušavajući na svaki način da izguraju projekat Jadar i iskopavanje litijuma u Srbiji, bez bilo kakvog pravog nadzora i bez države koja bi uspela da sačuva zdravlje ljudi i životnu sredinu” objašnjava Stefanović i navodi:

“Ana Brnabić je u jednoj stvari u pravu – zaustavljanje ovog štetnog i zakulisnog litijumskog projekta je pitanje čuvanja naše nacionalne bezbednosti. Jednako kao što je odlazak ove SNS vlasti jedini način da se ovaj projekat zaista zaustavi i da se zaustave slični koruptivni i otrovni potezi režima u budućnosti“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nema većeg doprinosa nacionalnoj bezbednosti Srbije od odlaska radikala u istoriju i pred zakonsku odgovornost i nema veće zaštite zemlje od zaustavljanja procesa pravljenja od Srbije deponije na periferiji Evrope u kojoj vlada korupcija, nasilje i divljanje cena”, zaključio je Stefanović.

BONUS VIDEO: RUŠENJE USTAVNOG PORETKA – povod za obračun sa aktivistima?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare