Đorđe Stanković, Foto: Filip Krainčanič/Nova.rs

Đorđe Stanković iz koalicije "Biramo Niš" saopštio je večeras da je Gradska izborna komisija u Nišu ponovo odbila sve prigovore opozicije.

„Pre svega su odbili BM 18 na kome je bilo više listića, tako što su sad utvrdili da viška listića nema!? Dakle neko je ponovo otvarao džakove i naštelovao kako im odgovara (izbacio višak)“, napisao je Đorđe Stanković na mreži Iks.

„Što se tiče biračkog mesta 10 i čuvenog falsifikata za Rusku stranku, sad je utvrđeno da ipak ima 5 glasa za Ruse (a ne 6) i da je objava GIK-a na sajtu – falsifikat, i da sada nema razloga da se ponavlja ovo biračko mesto!?“, dodao je on.

On je poručio članovima GIK-a koji „učestvuju u ovom kriminalnom činu“, da su „žrtvovani od strane Srpske napredne stranke, kao i da su sami krivi za to“.

„Protiv svih koji su u ovome učestvovali biće podnete krivične prijave, a naročito protiv predsednice GIK-a Danijele Milićević“, naveo je Stanković.

On je poručio da ovo „nije kraj“ i dodao da će nastaviti i dobiti svoju borbu.

„Sudbinu ovog procesa će morati da odredi Viši sud“, poručio je Stanković.

Podsetimo, opozicija je Gradskoj izbornoj komisiji u Nišu, nakon izbora 2. juna, predala ukupno 36 prigovora i osam žalbi. Kako je rekla predsednica GIK Danijela Milićević većina tih prigovora je odbijeno, kao neosnovano, nepotpuno i nedozvoljeno, a najviše je onih kod koji su odbijeni kao nerazumljivi.

Zatim je opozicija predala žalbu Višem sudu u Nišu, kojima se traži da se ponovi glasanje na biračkim mestima 10 i 18, a to može biti presudno za rezultat izbora u Nišu. U ovom gradu je odnos snaga trenutno takav da SNS ima jedan mandat više, i to onaj koji pripada Ruskoj stranci. Zahvaljujući tome mogu da formiraju vlast.

Viši sud je žalbe opozicije usvojio, a zatim je sve ponovo vraćeno na GIK.

***

BONUS VIDEO – Opoziciji jedan mandat više u Nišu: Kakve su šanse da se smiri postizborna politička kriza na jugu Srbije?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare