"Nemojte da vas iznenadi vest što će predstavnici bivšeg režima u Nišu biti procesuirani, sve to će se desiti da bi se pokrila ova izborna krađa", izjavio je na konferenciji za novinare u tom gradu Đorđe Stanković sa liste "Biramo Niš".

„Svesni smo sada svi šta se desilo, mi smo se trudili da budemo korektni, ali nemate vitezova s njihove strane, samo kukavice i nažalost, onih koji učestvuju u kriminalu, korupciji, ali sada smo potvrdili s kim imamo posla. Samo u Srbiji je onaj ko je poražen – pobednik“, kazao je Stanković.

Prema njegovim rečima, to „na svakom nivou politike plasira vlast“, prenosi N1.

„Šta god da izgubimo – mi smo pobedili, pa je prešlo i na reprezentaciju, kad izgubi, ona je dobro odigrala. Ne, nije. A u ovoj situaciji, utakmicu koju su izgubili oni proglašavaju za pobedu. Ne, to nije pobeda, vi niste vitezovi, vi ste kukavice i vi ste pokrali ove izbore“, naglasio je Stanković.

Govoreći o nastavku pravne borbe, Stanković navodi da će napisati prigovor.

„Pisaćemo prigovor i na ovu konačnu odluku o izbornom procesu, imamo rok od 72 sata, i sve ćemo detalje navesti, kako bismo mogli da idemo dalje u proceduru prema našim zakonima. Mi smo bili apsolutno uvereni da ćemo ovu pravnu borbu dobiti, zato što su svi dokazi bili na našoj strani, bili smo svesni da su izgubili izbore, ali kako smo išli dalje u proceduri, tako su se određeni dokazi gubili. Ovo je jedan proces koji smo morali da prođemo, a ako nas pitate, prošli smo ga kako treba, oni su pokrali, i još jedanput, i još jedanput“, izjavio je Stanković.

Kako je rekao, dve osobe su obeležile izborni proces.

„I moram da ih istaknem, to su Danijela Milićević, predsednica GIK i svi njeni saučesnici, nju će generacije pamtiti. Podnećemo tri krivične prijave protiv nje – za biračko mesto broj 10, zbog falsifikata, za biračko mesto 18, koje je dokazano da je imalo 15 listića više, pa se nisu ponovili izbori. Podnećemo prijavu i protiv NN lica koje je izbacilo tih 15 listića. treća prijava je u vezi sa obradom i rezultatima glasanja, 3. jula ujutru, u onom danu kada su bili već rezultati proglašeni. Još uvek ti zapisnici od te večeri nisu objavljeni na sajtu“, predočio je Stanković.

Drugi predstavnik vlasti koji je obelezio izbornu krađu je, prema njegovim rečima, v.d. predsednika Višeg suda u Nišu Tomislava Trajkovića.

„Još samo danas V.D, on će sutra biti imenovan u predsednika Višeg suda, očigledno kao nagradu jer je prećutao, u ovom slučaju legalizovao ovu krađu. I da vas ne iznanadi vest da će predstavnici bivšeg režima u Nišu biti procesuirani, sve to će se desiti da bi se pokrila ova krađa“, naveo je Stanković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare