Nataša Zečević Utisak nedelje Foto:TV Nova

Predsednica Resornog odbora za obrazovanje Stranke slobode i pravde (SSP) Nataša Zečević upitala je danas zašto izmena Krivičnog zakona o napadu na nastavnika nije u proceduri u Narodnoj skupštini, kada je takav dogovor postignut između prosvetnih sindikata i vlade Srbije, nakon eskalacije fizičkog nasilja nad nastavnicima u školama u junu.

„Konkretno, napad na nastavnike i ostale zaposlene u obrazovanju bio bi tretiran kao napad na službeno lice. Tako je bar objavljeno. To je privremeno umirilo javnost i struku koja je pred kraj školske godine svakodnevno saznavala o slučajevima nasilja nad nastavnicima, pa i za više napada u istom danu, a koliko ih je tek bilo koji nisu ni došli do medija, za koje javnost nikada nije saznala“, rekla je u pisanoj izjavi Žečević, koja je i nastavnica matematike.

Ona je kazala da su mediji objavili da verzija te izmene Krivičnog zakonima postoji, ali je navela da „počinje da brine zašto onda nije i u skupštinskoj proceduri, kao što je poskupljenje televizijske pretplate za RTS“.

„Kako je moguće da je vladi važnije da poskupi pretplatu RTS-a, jer taj je predlog izmene zakona vlada ekspresno uputila u skupštinsku proceduru pre nekoliko dana, ali ne i izmenu Krivičnog zakonika koja štiti nas nastavnike? Zašto je RTS nagrađen sa više para, a mi nismo zaštićeni ni sa tri rečenice koje nam ulivaju bar elementarni osećaj sigurnosti“, upitala je Zečević.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare