Stranka slobode i pravde konferencija
Marinika Tepić, Dragan Đilas i Borko Stefanović, konferencija za novinare Stranka slobode i pravde Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Stranka slobode i pravde (SSP) izrazila je danas javni protest jer Radio-televizija Srbije nije u Dnevniku 2, niti u drugim informativnim emisijama, emitovala prilog sa sednice Glavnog odbora SSP-a održane u subotu u Kragujevcu.

Kako je istakla ove stranka, direktor RTS-a Dragan Bujošević i glavni i odgovorni urednik Nenad Lj. Stefanović su na taj način „prekršili Zakon o javnim medijskim servisima i Zakon o javnom informisanju“.

SSP je naveo da ja ova stranka po broju poslanika u Skupštini Srbije druga najveća politička stranka u državi i prva opoziciona, a poslanički klub Stranke slobode i pravde je drugi po veličini poslanički klub u Narodnoj skupštini i prvi opozicioni.

„Obaveza Radio-televizije Srbije bila je da u skladu sa pomenutim zakonima i interesom za istinito, blagovremeno, potpuno, nepristrasno i profesionalno informisanje građana u centralnom Dnevniku 2 koji se emituje od 19.30 časova na RTS 1, emituje profesionalan i objektivan izveštaj sa sednice Glavnog odbora, najvišeg stranačkog organa SSP, te da za pomenutu sednicu odvoji srazmeran medijski prostor i u ostalim informativnim emisijima“, navodi se u saopštenju.

Ovo je još jedan dokaz da, kako je ocenio SSP, RTS „nije javni servis, već oruđe u rukama Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke“.

„RTS nije u funkciji građana Srbije, već u funkciji očuvanja autoritarnog i korumpiranog režima“, poručila je Stranka slobode i pravde.

***

BONUS VIDEO – Mićko Ljubičić: Na crnoj listi RTS-a sam od 1991. godine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare