Vučićeva poseta Podrinju Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

"U šturoj informaciji koja je podeljena medijima u Srbiji saznali smo da će predsednik Republike boraviti narednih dana u Podrinju. Mada se nezvanično o ovom njegovom dolasku spekuliše još od onog debakla u Malom Zvorniku kada je svima postalo tako očigledno koliko je velika beda u kojoj Srbija pod vlašću SNS živi", navodi su saopštenju Gradskog odbora SSP Loznica.

Dodaju da Loznica nažalost po mnogo čemu nije daleko odmakla od Malog Zvornika, jedino što je ovde drugačije to je litijum u Gornjim Nedeljicama.

„I zato Aleksandar Vučić stiže u Loznicu kao osvedočeni glavni promoter Rio Tinta, predsednik Republike spreman da žrtvuje Jadar zarad profita multinacionalnih korporacija Predsednik u ovoj svojoj kampanji ne bira sredstva. Blati aktiviste, naučnike, opoziciju, neistomišljenike. Najbolji student prava krši Ustav i gomilu drugih zakona u ovom procesu lobiranja za Rio Tinto, a onda kao predsednika svih građana iste te neistomišljenike zove na razgovor. Postavlja se pitanje sa kim će to onda predsednik u Loznici razgovarati?“, navodi su saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ

Kažu i da će Vučić razgovarati sa statistima u sopstvenim životima koji su zavedeni nekim sitnim ličnim interesima rešili da svoj zdrav razum ostave po strani i zanemare ne samo opasnost koja nam, kažu, preti od projekta „Jadar“, već oni zatvaraju oči pred činjenicom da smo zbog Vučićeve fotelje ostali bez Kosova, da smo zbog njegovog profita ostali bez Bora, ne vide da su naše plate među najnižima u Evropi, da korupcija cveta, oni ne vide da nema ko da nas leči, nema ko ni da nam po pravdi i pravu sudi, nema ko ni da nas štiti od nasilja i od kriminala, piše u saopštenju.

„Pored ovoga stanovnici Loznice očekuju da će Vučić, opet mimo svojih Ustavnih ovlašćenja, svoj boravak u Loznici iskoristiti da kadrira novog gradonačenika. Ovom starom je izgleda istekla litijumska baterija, a Skupštinu Grada Loznica tek čeka usvajanje Prostornog plana posebne namene za implementaciju Projekta Jadar“, zaključuje se.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare