Dan nakon požara u fabrici "Nevena kolor" u Leskovcu, iz kabineta gradonačelnika Gorana Cvetanovića stigao je poziv za konferenciju za novinare. Predstavnici nadležnih službi trebalo je da objasne javnosti šta se desilo, koliko je zagađenje vazduha, kakve su mere preduzete. Umesto toga, oni su na pitanja novinara ćutali.

Požar u fabrici „Nevena kolor“ izbio je u petak, 23. avgusta. Na terenu je, kako je saopštio MUP, bilo 51 vatrogasaca sa 18 vozila iz Leskovca, Niša i Vranja.

U požaru su zahvaćena tri magacina površine oko 4.000 kvadratnih metara, a izgorela je najmanje polovina pogona i magacina. Tokom intervencije su povređena tri vatrogasca, koja su primljena u leskovački Urgentni centar.

Leskovac požar Foto:FoNet/Ljiljana Stojanović

Tokom dana oglasio se samo direktor Zavoda za javno zdravlje Ivan Sokolović, koji je saopštio da će po hitnom postupku biti nabavljena merna stanica za proveravanje kvaliteta vazduha.

Tek narednog dana iz kabineta gradonačelnika stiže poziv za konferenciju za novinare, na kojoj će nadležni gvoriti opširnije o požaru i zagađenju.

Međutim, oni praktično nisu rekli ništa novo, a zatim su na pitanja novinara ćutali.

Pokušaj novinara da dođe do više informacija izgledao je ovako:

Novinar: Da li su Leskovčani u opasnosti zbog požara u Neveni?

Nadležni: Ćute

Novinar: Da li je vazduh zagađen?

Nadležni: Ćute

Novinar: Ni na to nemate odgovor?

Nadležni: Ćute

Novinar: Od koga da građani traže odgovore?

Nadležni: Ćute

Nakon toga, novinar je napustio konferenciju.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare