Vladimir Đukanović, poslanik Srpske napredne stranke (SNS) javno je objavio podatke predstavnika CRTE i time prekršio zakon. On je na društvenoj mreži Iks objavio rešenje kojim se odbija lista Sava Manojlovića na Vračaru, ali je tom prilikom objavio i lične podatke za šta je predviđena zakonska kazna.

Vladimir Đukanović je na društvenoj mreži Iks objavio da je listu Sava Manojlovića na Vračaru oborena nakon što je predstavnik CRTE uputio žalbu Višem sudu.

On je objavio da se ciljano išlo na Manojlovića i da se time nastavljaju obračuni unutar opozicije. Ipak, veći problem je bio što je Đukanović tom prilikom objavio dokument u kojem se vide lični podaci predstavnika CRTA.

View this post on Instagram

A post shared by Istinomer (@istinomer)

Namerno ili ne, Đukanović je javnosti dao na uvid jedinstvene matične brojeve i predstavnike ove organizacije, što je protivno članu 146 Krivičnog zakonika.

Kako je objavio Istinomer, Đukanović je nakon toga obrisao ovu i objavio novu objavu, gde je delimično sakrio lične podatke.

Inače, prema članu 146 krivičnog zakonika, ko neovlašćeno pribavi ili saopšti drugom podatke o ličnosti u svrhu za koju nisu namenjeni, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

Vladimir Đukanović Foto:Milos Tesic/ATAImages

Podsetimo, Izborna komisija na Vračaru na sednici u utorak konstatovala je odluku Višeg suda u Beogradu da se poništava rešenje o proglašenju liste „Dr Savo Manojlović – I ja sam Vračar – Kreni- Promeni“ zbog čega će birači na glasačkom listiću 2. juna imati u ponudi osam umesto devet lista za koje mogu da glasaju.

Za obaranje liste Savo Manojlović lider Kreni Promeni optužio je sinoć lidera SSP Dragana Đilasa.

Ubrzo je stigao i odgovor Dragana Đilasa na ove optužbe.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare