Savo Manojlović Foto:Milica Vučković/FoNet

Od trenutka kada smo javnosti saopštili odluku da izlazimo na predstojeće izbore 2. juna, vladajuća stranka i režimski mediji u saradnji sa Bezbednosnom informativnom agencijom i njenim glavnim operativcem Markom Parezanovićem svakodnevno sprovode agresivnu kampanju plasiranja laži kroz izmišljene tekstove i montaže sa ciljem urušavanja ugleda, kredibiliteta i ugrožavanja bezbednosti članova pokreta Kreni-Promeni i našeg kandidata za gradonačelnika dr Sava Manojlovića, saopštili su iz ovog pokreta.

„Na verifikovanim lažnim (botovskim) nalozima na društvenoj mreži IKS, Instagram, Facebook i TikTok, svakodnevno se objavljuju sponzorisani sadržaji sa izmišljenim izjavama našeg kandidata za gradonačelnika dr Sava Manojlovića, kao i zastrašujuća montaža izvršne direktorke Kreni-Promeni Marine Pavlić u kojoj se koriste fotografije trećih lica koja se dovode u kontekst sa Marinom, koju u pomenutom uradku Bezbednosno informativne agencije optužuju za satanizam“, piše u saopštenju Kreni-promeni.

Napominju da se pomenuti montirani sadržaji svakodnevno emituju i na televizijama sa nacionalnom frekvencijom bliskih SNS-u i da REM na to uporno ne reaguje.

„Na televiziji Pink emitovan je deep fake, u kom je na video snimku veštačkom inteligencijom izmanipulisan glas Sava Manojlovića sa izmišljenim izjavama kojima se obmanjuju građani i narušava ugled našeg kandidata za gradonačelnika. Paralelno sa tim, režimski mediji obljavljuju fotografiju Sava Manojlovića sa ženskom osobom iz Grčke u noćnom izlasku, tvrdeći da se na fotografiji nalazi „Albanka Saranda Bogujevci, istaknute članice pokreta „Samoopredeljenje“ Aljbina Kurtija sa kojom Manojlović partija u Prištini“ 2015. godine“, zaključuju u Kreni-promeni.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare