Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/ bg

Zasedanje Skupštine Srbije o litijumu ove nedelje obeležio je niz burnih rasprava između poslanika opozicije i vladajuće većine. Palo je i nekoliko uvredljivih reči, a na meti su konstantno bili članovi opozicije koje vlast pokušava da po svaku cenu prikaže u najgorem svetlu. Ipak, na video snimku koji kruži društvenim mrežama prikazano je i kakav vokabular članovi Srpske napredne stranke imaju.

Završena je sednica Skupštine Srbije na kojoj se raspravljalo o Predlogu izmena Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima. Glasovima većine, predlog koji je opozicija dala o rudarenju litijuma je odbačen.

Tokom sednica, u više navrata je došlo do svađa i međusobnih optužbi između prisutnih u parlamentu. A prema video snimku koji je postao viralan na X, „sada se čuje i vidi“ kako uticajni članovi SNS govore svojim kolegama iz opozicije usred sednice Narodne skupštine.

Na samom početku snimka, predsedavajućoj Ani Brnabić prišao je poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta sa plakatom ‘Nećete kopati’. Ona je otela plakat iz njegovih ruku, a na snimku se može čuti šta je izjavila.

Potom, sledeći na snimku je funkcioner SNS Milenko Jovanov. Iako nije jasno kome upućuje pogrdne reči, svakako ne bi trebalo da izgovara bilo kome da je „slina jedna“.

Osim toga, isto tako se, na primer, na sednici u sredu, 9. oktobra mogla čuti i oštra psovka upućena narodnom poslaniku Zdravku Ponošu, što je i prikazano na snimku.

Naime, u jednom trenutku se Zdravko Ponoš iz Srbija centra javio za izlaganje. Ubrzo je usledila vika narodnih poslanika i dobacivanje, a predsedavajuća Kovač u više navrata je pokušala da ih umiri i omogući Ponošu da nastavi. Tada mu je poslanik SNS Nebojša Bakarec rekao da je „đubre jedno ustaško„.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare