Slaviši Momčiloviću, predsedniku Gradskog odbora DS u Prokuplju, prošle nedelje zapaljena je imovina u vrednosti od 50.000 evra. On tvrdi da iza toga stoji SNS, odnosno garnitura vlasti koja je najpre otpustila suprugu i njega s posla, a sada su krenuli na njegovu imovinu.

Za Nova.rs kaže da nije zadovoljan radom policije koja, prema njegovim rečima, pet dana nije pogledala kamere kod prvog komšije odakle je moglo da se vidi ko je stajao iza požara u kom su kompletno uništenje njegove poljoprivredne mašine koje prodaje. Sa druge strane, iz MUP-a demantuju i tvrde da je snimak pogledan i da je istraga u toku.

Slaviša sumnja da se iza svega kriju „lokalne kabadahije SNS“, ali poručuje da neće odustati od političke borbe.

Dok je bio na službenom putovanju u Italiji, predsedniku Gradskog odbora Demokratske stranke u Prokuplju Slaviši Momčiloviću zapaljena je imovina u vrednosti 50.000 evra. Stradale su poljoprivredne mašine koje je počeo da prodaje nakon što su ga prošle godine otpustili sa posla.

U vreme kada je bio van zemlje, još uvek nepoznati počinioci polili su benzinom mašine i zapalili.

Foto: Privatna arhiva

Momčilović kaže za Novu da iza svega stoje „lokalne SNS kabadahije“, ali da još uvek čeka zvaničan odgovor policije.

“Od dolaska SNS na vlast najpre su mi otpustili suprugu s posla, a onda prošle godine i mene zbog čega sam bio prinuđen da počnem privatno da radim. Očigledno ne mogu da mi oproste i zbog toga su mi zapalili mašine. Napravljena je šteta od 50.000 evra. Ja sam častan i pošten čovek, nikome ništa ne dugujem. Na tom placu nisam imao ni kamere, ništa nisam osigurao, radim časno i moram da kažem da nisam verovao da ovo može da mi se desi”, priča za Novu Momčilović.

Podseća da su pre dva meseca razbijene stranačke prostorije u Prokuplju, a da je pre 20 dana stiglo rešenje Gradske vlaste da se isele iz tih prostorija.

Foto: Privatna arhiva

„Idu pritisci, kako kampanja teče, ti pritisci postaju sve veći“, nastavlja sagovornik Nove.

Na naše pitanje da li je policija reagovala, predsednik GO DS u Prokuplju odgovara da je policija pozvana iste noći, ali da nije zadovoljan njihovim radom.

„Nisam zadovoljan kako policija radi. Samo ću reći da još uvek nisu pogledali kamere kod komšije, ne mogu da verujem da im pet dana treba da pogledaju kamere. Ne znam šta da mislim, ali je jako čudno da oni nisu pogledali snimak. Kažu rade, na terenu su, ali ne primećujem“, nastavlja Slaviša.

Kaže da nema neprijatelje i da mu je najteže bilo kada je morao da razgovara sa detetom posle uništavanja imovine.

„Nemam neprijatelje, lično imenom i prezimenom ne sumnjam ni na jednog čoveka, ali sumnjam na grupu lokalnih kabadahija iz SNS. Kada se to desilo bio sam na službenom putu, brat nije hteo da mi javi i kada sam došao dete me je pitalo: ‘Tata, zašto su nam to uradili’?. Ako su mislili da će me uplašiti neće, boriću se i dalje. Do konačne pobede“, zaključuje Momčilović.

Nova.rs je pitala Ministarstvo unutrašnjih poslova da li su tačni navodi Momčilovića da pripadnika policije nisu proverili nadzorne kamere na imanju komšije.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) kažu da je pregledan snimak sa nadzorne kamere, ali da je istraga i dalje u toku.

Poručuju da se ispituju sve okolnosti zbog kojih je zapaljena imovina Momčilovića.

Ujedno, iz Demokratske stanke su zatražili brzu i profesionalnu istragu jer je nesumnjivo da je politički angažman Momčilovića bio jedini i glavni motiv napada.

„U plamenu je uništeno 12 atomizera proizvedenih u Momčilevićevoj radionici i naneta šteta, prema prvoj proceni, u vrednosti od najmanje 50.000 evra. Momčilović i njegova porodica su već godinama na udaru vrhuške Srpske napredne stranke. Prvo je otkaz u državnoj instituciji u kojoj je radila dobila njegova supruga, a ubrzo je i on sam protivzakonito ostao bez posla u lokalnom komunalnom preduzeću. Posle toga je pokrenuo sopstvenu proizvodnju poljoprivrednih mašina i od tog posla izdržavao porodicu. Uništavanje gotovih atomizera je očigledan pokušaj da se Momčilović zastraši, ali i ekonomski uništi, kako bi odustao od dalje borbe za slobodnu i demokratsku državu i društvo“, ocenili su iz DS.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar