Tokom današnje sednice Skupštine Srbije o Predlogu izmena Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima poslanik Dušan Radosavljević podigao je poslanike opozicije na noge tokom svog izlaganja. Između ostalog, poručio je građanima Srbije da on, kao deo opozicije, može da se časnog obraza vrati kući zbog

Sve najnovije informacije sa sednice Skupštine pratite u našem BLOGU UŽIVO.

Tokom današnje sednice Skupštine Srbije o litijumu za reč se javio i narodni poslanik Dušan Radosavljević, zbog čega su poslanici opozicionih partija ustali i aplaudirali mu.

Naime, on je na sednici rekao da se postavlja pitanje da li će Rio Tinto da „grize Srbiju“.

„Mi u Narodnoj skupštini, mi narodni tribuni moramo da damo odgovor i to čeka Srbija. Molim vas, mi ne smemo stavljati nijednim gestom i nijednim zarezom bilo šta što će poremetiti bilo kakve odnose u društvu. Ja se Bogu molim, dosta je stradanja i dosta je zuluma, dajmo mira. Ovde želim da, kao političar, demistifikujem šibicarsku igru jer se priča o struci – polako gospodo, struka daje savete, a mi političari odgovaramo“, rekao je on.

Dalje, rekao je da je da nigde u naseljenom prostoru na svetu takav rudnik ne postoji.

„Ja vas molim da svako po svojoj savesti odluči. Neću da apelujem ni na koga. Svako će svoj život nositi i svako će pred narod izaći, ali svakako ja hoću da se čistog obraza vratim u moju Mačvu ponosnu, ovo ona sluša i da kažem da sam stao da ih zaštitim. Više nisam znao, više nisam umeo. , „, rekao je on i dodao da Srbija treba da bude ponosna što ima ovakvu opoziciju.

„Budi ponosna Srbijo, imaš ovakvu opoziciju. I monarhiste i leve, i desne. Evo, Srbijo, evo šta imaš! Ovo imaš Srbijo! Ne brini za budućnost! Živela Srbija“, rekao je on, dok su ga ostali opozicionari pozdravili stojećim ovacijama uz povike „Neće kopati!“

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare