Za 10 časova zakazana je sednica Skupštine Grada Loznice i na dnevnom redu nema tačaka o litijumu. Međutim, aktivisti "Ne damo Jadar" su od jutros ispred zgrade skupštine. Aktivisti i opozicioni odbornici dobili su informaciju da će se na današnji dnevni red dodati tačka vezana za ponovno usvajanje Prostornog plana područja posebne namene Jadar.

Aktivisti su ispred zgrade od šest sati ujutru. Zlatko Kokanović, aktivista, sirenom za uzbunu označava dolazaka zaposlenih u Gradsku upravu, odnosno odnih za koje aktivisti i meštani Gornjih Nedeljica tvrde da su glavni krivci za najavu otvaranja rudnika litijuma.

„Ako danas stave tu tačku dnevnog reda, ovo je bukvalno kapitulacija države. Rekao je da nije danas na dnevnom redu, ali ne verujemo im. Sve što su rekli lagali su. Sve je kontra od onoga što oni kažu“, ističe Kokanović.

PROČITAJTE JOŠ:

Nebojša Petković iz „Ne damo Jadar“ koji je ispred zgrade Skupštine kaže da očekuje burnu reakciju građana.

„Postoji koordinacija u svim većim građanima Srbije. Svi su spremni da reaguju ako se ta tačka stavi na dnevni red. Niko ne veruje Gradskoj upravi da tačka nije na dnevnom redu, niko više ne veruje ni našoj vlasti. Generalno lažu, njima su važne samo brojke. Pre su mogli da podmite ljude jednokratim uplatama i slično, ali narod je shvatio da time maskiraju sve što rade“, naglašava Petković.

BONUS VIDEO: Protest aktivista iz doline Jadra ispred Gradske uprave u Loznici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare