Stefan Simić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

"Pokret slobodnih građana podržava protest i blokadu sindikata GSP-a, sve dok su zapaljeni autobusi, odvaljena vrata i otpali točkovi svakodnevica ovog grada, u kom građani Beograda apsolutno rizikuju život koristeći ovakav javni prevoz, a istovremeno grad odvaja polovinu svog budžeta za ovakavo (ne)funkcionisanje", izjavio je Stefan Simić, predsednik Beogradskog odbora PSG-a i kandidat za odbornika u Skupštini grada Beograda nakon protesta radnika GSP-a.

„Kako prethodni ugovori sa privatnicima nisu kontrolisani, niti znamo pod kojim uslovima su potpisani, sasvim opravdano sumnjamo da ni ovaj put to neće biti izvršeno kako treba“, rekao je Simić.

On je dodao da je veliko pitanje „šta će se desiti sa radnicima i vozilima kada oni pređu u privatno vlasništvo, nakon što taj ugovor budu sastavljali ljudi koji su sastavljali prethodne ugovore za koje svi znamo kako su završili“.

„U aprilu sam pokušao da dođem do Radovana Kremića i da mu postavim pitanje kada će narediti hitan tehnički pregled svih vozila i da li će uraditi reviziju ugovora sa privatnim prevoznicima, obećano mi je da ću dobiti odgovor sutra, ali to sutra i dalje traje“, navodi predsednik Beogradskog odbora PSG-a.

Simić je na kraju zaključio da „siledžija i nasilnik Šapić, koji fizički napada svoje građane, nije u stanju da vodi računa ni o svojoj samokontroli, a kamoli o dobrobiti građana i javnom prevozu“.

Podsetimo, danas  je održan protest radnika Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) „Beograd“ ispred zgrade Gradske uprave. Predstavnici sindikata „Pravda“, „Sloga“ i „Centar“ okupili su se jer se protive pokretanju projekta javno-privatnog partnerstva, kojim bi se sve linije poteza „100“ i „700“ ustupile privatnom prevozniku. Oni su blokirali Ulicu Starine Novaka, a na terenu je bila prisutna i policija koja je regulisala saobraćaj u okolnim ulicama. Nakon sat vremena, protest je završen, a saobraćaj ponovo uspostavljen.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare