Marko Đurić Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Ministar spoljnih poslova Estonije Margus Cahkna naglasio je na sastanku sa šefom srpske diplomatije Markom Đurićem da se od Srbije kao kandidata za članstvo u EU očekuje da se uskladi sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom Unije i da je "neprihvatljivo rukovanje s ratnim zločincem".

„Naglasio sam da je neprihvatljivo rukovati se sa ratnim zločincem koji pokušava da podrije bezbednost Evrope i suvernitet Ukrajine, da se od Srbije, kao kandidata za EU, očekuje da se usaglasi sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom i da podržavam dijalog Srbije i Kosova ka miru“, objavio je Cahkna na društvenoj mreži Iks uz snimak susreta sa Đurićem.

Đurić je juče u Talinu razgovarao sa Margusom Cahknom kome je, kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, rekao da je „članstvo u EU ključno strateško opredeljenje srpske vlade koja želi da sprovede sve potrebne reforme do 2027“.

PROČITAJTE JOŠ

To takođe uključuje i spoljnu i bezbednosnu politiku EU, rekao je Đurić i dodao da je Srbija u potpunosti podržala teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine i principe međunarodnog javnog prava.

Đurić je zhvalio Estoniji na podršci dijalogu Beograda i Prištine, dodaje se u saopštenju srpskog ministarstva.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare