Miloš Vučević i Darko Glišić Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Posle subotnjeg fijaska čačanskih naprednjaka na mitingu koalicije okupljene oko SNS, državni funkcioneri rešili su da “poguraju” i “pripomognu” aktuelnom gradonačelniku Milunu Todoroviću kome preti loš izborni rezultat. Zbog toga su u utorak iznenada u Čačak stigli premijer Miloš Vučević i ministar za javna ulaganja Darko Glišić i tom prilikom održali sastanak sa lokalnim privrednicima. Kako portal Nova.rs saznaje, na sastanku je suptilno poručeno preduzetnicima da “savetuju” svoje radnike da glasaju 2. juna za SNS, a upoznali su ih i sa posledicama ukoliko to ne učine.

Dva dana nakon što je Borčeva hala na skupu Srpske napredne stranke ostala poluprazna u Čačak su stigli prvo predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić, a potom i predsednik naprednjaka Miloš Vučević, da po svemu sudeći, „poprave“ rejting u gradu kraj Morave.

Njih dvojica su najpre održali sastanak sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem, njegovim zamenikom Vladanom Milićem, pomoćnicima i načelnikom Moravičkog okruga Markom Parezanovićem.

Potom su se uputili u hotel “Beograd” kako bi se sastali sa privrednicima iz Čačka.

Kako portal Nova.rs saznaje, privrednicima je na sastanku poručeno da će Čačak ostati bez puteva, saobraćajnih pristupa i kapitalnih projekata ukoliko lista “Aleksandar Vučić – Čačak sutra” ne pobedi na izborima, jer republika u tom slučaju neće pomagati lokalnu samoupravu.

Takođe, ministar i premijer „suptilno“ su tražili od privrednika da njihovi zaposleni glasaju za SNS.

Kako je našem portalu objašnjeno na sastanku od direktora javnih i privatnih preduzeća nije direktno traženo da prave spiskove sa sigurnim glasovima za 2. jun, već da oni posavetuju svoje zaposlene da glasaju za listu Srpske napredne stranke.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema saznanjima našeg portala, neki od najjačih privatnika u Čačku su, uprkos pritiscima, odbili su da to učine.

S druge strane, nakon tog sastanka, generalni direktor fabrike “Sloboda” Zoran Stefanović pozvao je javno ne samo svoje zaposlene, već sve građane da glasaju za SNS.

“Pozivam sve ljude, dobre volje, dobre namere da glasaju za listu “Aleksandar Vučić – Čačak sutra” i da podržimo za gradonačelnika gospodina Miluna Todorovića”, poručio je Stefanović.

Da ovo predstavlja jednu vrstu presedana, pokazuje i podatak da je ovo prvi put da je direktor “Slobode” stao na stranu SNS i javno pozvao da se za njih glas, što je iznenadilo mnoge Čačane.

Podsećamo, portal Nova.rs ranije je pisao o tome da je u subotu nakon debakla na mitingu SNS u Čačku i toga što je sala ostala poluprazna, Glišić održao sastanak sa Todorovićem i tom prilikom mu poručio da ukoliko lista „Aleksandar Vučić – Čačak sutra“ ne bude osvojila 55 odsto na predstojećim izborima, on neće biti gradonačelnik već da će to mesto popuniti neko drugi.

Prema našim saznanjima poslednjim istraživanjima rejting te liste u Čačku, koje je sproveo SNS, naprednjaci su na 45 odsto.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare