Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Glavni odbor Demorkatske stranke danas je održao sednicu u Beogradu, a prema saznanjima našeg portala, propao je pokušaj smene lidera demokrata Zorana Lutovca. Diskusija na sednici je bila burna, a pale su i teške reči.

Naime, Glavni odbor DS-a je, između ostalog, raspravljao i o izveštaju o radu predsednika stranke Zorana Lutovca, čije bi neusvajanje, prema stranačkim dokumentima, faktički značilo smenu predsednika. Međutim, grupa koja je pokušala da smeni Lutovca ostala je u manjini.

Tako je na kraju sednice od 138 prisutnih članova Glavnog odbora DS-a protiv usvajanja glasalo svega 9, sličan broj je bio i uzdržanih, čime je pokušaj smene aktuelnog predsednika propao, saznaje portal Nova.rs.

Najoštrije kritike Lutovcu je uputio potpredsednik stranke Miodrag Gavrilović, koji je pozvao okupljene da ne usvoje izveštaj. Pored Gavrilovića, kritike aktuelnom lideru DS-a je uputio i drugi potpredsenik ove stranke Branimir Jovančić.

„Šuškalo se da će smenu podržati još nekoliko poznatih demokrata, ali i da najznačajnija podrška Gavriloviću dolazi od jednog koalicionog partnera Demokratske stranke koji nema dobru komunikaciju sa Lutovcem“, naveo je izvor Nove u DS-u.

Podsetimo, nedavno je Miodrag Gavrilović u intervjuu za novine „Nova“ naveo da misli da Demokratska stranka treba da „promeni svoj pristup stvarnosti i biračima, da bi bila atraktivna, da bi bila stranka koja zaista predstavlja građane koji su socijaldemokratske orijentacije“.

„Sebe vidim kao čoveka koji daje impuls toj nekoj novoj politici DS-a. Zato ljudi pričaju o mojoj kandidaturi”, rekao je tada Gavrilović, odgovarajući na pitanje da li će na dolazećim stranačkim izborima biti protivkandidat Zoranu Lutovcu.

„Ja još nisam o tome razmišljao, niti pričao sa svojim saradnicima, ali ako budem doneo takvu odluku, ja ću vam se prvo javiti. Nikad nisam ništa krio, pa neću ni ovo“, rekao je Gavrilović.

***

BONUS VIDEO – Da li opozicija treba da bojkotuje rad Skupštine?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare