Odbornici Kreni-promeni na čelu sa Savom Manojlovićem napustili su konstitutivnu sednicu Skupštine grada, odmah nakon što su verifikovani odbornički mandati. Oni neće učestvovati u daljem radu gradskog parlamenta, zbog izborne krađe.

Po izlasku iz skupštinske sle, Savo Manojlović je rekao da je odbornička lista Kreni-promeni napustila konstitutivnu sednicu Skupštine grada Beograda u znak protesta na izborne nepravilnosti.

Foto:TANJUG/ TANJUG VIDEO

„Sve odborničke naknade ćemo donirati u humanitarne svrhe, kao što smo najavili jutros. Ono što bih posebno želeo da istaknem je da se ovo dešava zbog izborne krađe ali i kao vid solidarnosti zbog onoga što se dešava u Nišu, predstavnica mora da pokazuje solidarnost s onim što se dešava u drugim delovima Srbije“, rekao je Manojlović.

Na pitanje N1 da li će doći na sednicu za izbor gradonačelnika, rekao je da će javnost i mediji biti obavešteni.

Manojlović je ranije istakao da Kreni-promeni podržava Deklaraciju o sudbini Beogradskog sajma i Generalštaba, koju je podržalo više od 38 stručnih institucija i da se protive rušenju Generalštaba i Sajma.

Dodao je i da je iskopavanje litijuma ponovo pokrenuto kao tema, iako je nezakonito i protivustavno.

„Vlast koristi to što je završen izborni proces i računa na apatiju naroda, a uz pomoć medija vrši lobotomiju“, rekao je Manojlović i dodao da ukoliko ipak bude građanske neposlušnosti i protesta, to će ići „na dušu“ vladajuće većine.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare