Vladimir Obradović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Vladimir Obradović, kandidat za gradonačelnika Beograda ispred liste "Srbija protiv nasilja", rekao je da su pred Beograđanima odsudni izbori, oni na kojima građani neće birati stranke već u kakvom gradu će živeti.

Govor Vladimira Obradovića sa mitinga „Srbija protiv nasilja“ prenosimo u celosti:

„Dobro veče, Beograde.

Hladno je … hvala vam što ste došli … biće hladno i 17.12 ali moramo stajati u redovima .. i zaokružiti promenu da bi toplina konačno zavladala ovim gradom u kojem je najhladnije bilo u maju, a jeza je i dalje u nama.

Pred nama su odsudni izbori. Izbori na kojima ne biramo stranke već biramo u kakvom ćemo gradu živeti. A ne želimo da živimo u gradu u kom vladaju haos i nasilje. Ne želimo da živimo u gradu u kom osudjuvani kriminalac snima spot u školi.

PROČITAJTE JOŠ....

Ne želimo da živimo u gradu kome se uništavaju simboli grada da bi njihovi bahati insvestitori prodavali stanove po 5.000 po kvadratu. SNS svakodnevno rasparčava ovaj grad i prodaje ga deo po deo, baš kao sto rade stečajni upravnici. Prodali su Beogradjanku, Sava Centar, Geneks kulu, PKB i još mnogo toga. A napravili nisu ništa. Bukvalno ništa.

Ali imam vest za vas:
Šapićevo vreme je prošlo. On misli da je iznad zakona i volje građana. Okružio se ljudima optuženim za korupciju. Nasillno se ponaša prema sugrađanima, medijima, budžetu grada Beograda. Što je najgore nije bio sa građanima u trenucima kada je ovaj grad prozivljavao svoju najveću tragediju. To je neoprostivo. Zato mora da ode. Neće mu pomoci ni koalicija sa Šeseljom.

Ovog puta imamo i protiv koga da glasamo, a i za koga Beogradu ne treba bahati stečajni upravnik.

Beograd zaslužuje stručan tim ljudi. Novu generacija političara, a ne reciklirane političare iz devedestih. Tim koji voli ovaj grad i tim koji ce dati sve od sebe da Beograd svakim danom bude sve bolje mesto za život.

Ako ne vam ne budemo valjali, pa smenite i nas … ali glasajte sad da promenimo ovu katastrofalnu vlast. Stvari moraju da se menjaju ukoliko želimo da budu bolje. Ako ne menjamo, ne može biti bolje.

U kampanji smo obilazili Beograd. Naš narod bi rekao uzduž i popreko … i puno mi je ljudi koji reklo da ne mogu da gledaju ovu vlast više, ali se plaše da li će se promena stvarni desiti.

Evo ja vam sada kažem. Desiće se.

Od 18. decembra, posle 10 godina SNS više neće vladati našim gradom. Ponovo ćemo živeti normalno.

Izadjite na izbore, pozovite svoje prijatelje i komšije da glasaju za Srbiju protiv naselja i 17. budite deo promene na bolje.

Promena je počela.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar