Iako je inspekcija zatvorila gradilište u Dobropoljskoj 11, gde nelegalno zida saradnik Aleksandra Šapića, Mirjan Nešović, on je nastavio sa grubim radovima. Pored majstora koji su svakodnevno na gradilištu, danas je stigla i mašina za betoniranje. Zbog toga su komšije pozvala policiju koja je intervenisala, nakon čega je, privremeno, Nešović odustao od betoniranja.

Nije ni krivična prijava nadležnog inspektora, niti rešenje o zatvaranju gradilišta bilo dovoljno da Mirjan Nešović prestane sa nelegalnom gradnjom u Dobropoljskoj 11.

Kako se vidi na fotografijama do kojih je Nova došla, na gradilište u Dobroboljskoj 11 stigla je mašina za betoniranje. Gruba mehanizacija trebalo je da bude samo nastavak radova koje Nešović neprekidno sprovodi, iako je protiv njega podneta krivična prijava zbog kršenja zakona oko izgradnje objekta.

Foto: Privatna arhiva

Danas je stigla je mašina za betoniranje, zbog čega su se okolni stanari i komšije pobunili i pozvali policiju.

Foto: Privatna arhiva

Ona je izašla na teren, intervenisala, zbog čega je Nešović (privremeno) odustao od daljeg betoniranja i gradnje.

Podsetimo, Nakon što je otkriveno da saradnik gradonačelnika Aleksandra Šapića i direktor Vaterpolo kluba „Novi Beograd“ Mirjan Nešović nelegalno zida na Novom Beogradu, reagovala je inspekcija i zaustavila dalje radove. Ipak, samo jutro kasnije, Nešović je skinuo traku kojom se zatvara gradilište i nastavio da gradi, ne osvrćući se na odluku gradske inspekcije.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ubrzo nakon toga, Nova je ekskluzivno objavila detalje krivične prijave koja je podneta protiv Nešovića od strane nadležnog inspektora.

Kako se navodi u krivičnoj prijavi inspektora, građevinski inspektor Odeljenja za građevinsku inspekciju Sekretarijata započeo je 22. avgusta nadzor na izvođenjem radova u Dobropoljskoj, te zaključio da investitor, odnosno Nešović nije imao potrebnu građevinsku dozvolu.

Foto:Privatna arhiva

„Investitor je izveo opisane građevinske radove bez pribavljene građevinske dozvole i nesporno je izvršio krivično delo građenja bez građevinske dozvole. Iz svega navedenog očigledno je investitor učinio navedeno krivično delo”, navodi se između ostalog u krivičnoj prijavi.

Već prvog dana nakon odluke inspektora da zatvori gradilište, nastavio je da zida. U istom „ritmu“ nastavio je i cele ove nedelje, a kako je zabeležila Nova, radovi su u punom jeku.

Na terenu su radnici, na ulici se nalazi i kamion, a oko same zgrade nalazi se pocepana traka koju je inspekcija zalepila čime je doneta odluka o zabrani gradnje.

Nešović je, inače, od juna direktor u vaterpolo klubu sa Novog Beograda, u kojem je dugogodišnji zakonski zastupnik bio Šapić, koji neformalno i dalje „vedri i oblačli“ u ovom klubu.

Naš portal je u više navrata kontaktirao nadležan Sekretarijat za inspekciju, nadzor i komunikaciju kako bismo dobii odgovor šta će preduzeti s obzirom na to da Nešović i dalje nelegalno gradi, ali odgovor nismo dobili.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare