Foto: Arhiva

Predsednica Skupštine Ana Brnabić je prošle nedelje na sednici o litijumu više puta napadala opozicione poslanike, a ovog puta njena meta je lider SSP Dragan Đilas, za koga je rekla da je "180.000 godina mora da radi medicinska sestra da bi zaradila koliko je on zaradio, oteo od države". On je reagovao na njene tvrdnje, napisavši na X da "samo neko mnogo glup i nemoralan može ovoliko da laže". Nakon togao stigao je i odgovor od Brnabić da "to što je Đilas radio dok je bio na vlasti, to bi umela svaka budala".

Predsednica Skupštine Ana Brnabić i lider SSP Dragan Đilas u više navrata su se sukobili za poslaničkim klupama i putem platforme X, a sada smo svedoci i najnovije rasprave.

Dakle, Brnabić je na sednici Skupštine o rudarenju litijuma prošle nedelje, između ostalog, izjavila i kako je Đilas toliko novca „zaradio, pokupio od države“ da bi jednoj medicinskoj sestri bilo potrebno čak 180.000 godina da radi kako bi imala isto toliko novca.

PROČITAJTE JOŠ....

Na to je reagovao i sam Dragan Đilas, i napisao kako je to Brnabić izgovorila više puta na sednici, a onda je neko ko „svaki dan krši zakone Republike Srbije“.

„Koliko treba da budeš glup pa da izgovoriš ovako nešto. I još da to ponoviš? Samo neko mnogo glup i nemoralan može ovoliko da laže i da poredi petnaestogodišnji prihod kompanije, koja je imala skoro 300 zaposlenih i poslovala na tržištu dvadesetak zemalja, sa platom jedne medicinske sestre. Nisam džabe posle diskusije gospođe Brnabić u Skupštini Srbije citirao reči Zorana Radmilovića: ‘Kada umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i sa glupima'“, napisao je Đilas na svom profilu na X.

Gotovo odmah je Ana Brnabić reagovala na njegovu objavu, i napisala kako „umesto da ćuti od sad pa zauvek, ‘mašinski mozak’ opet o svojoj ‘uspešnoj kompaniji'“, te da „za takav uspeh nije potreban mozak, već čovek koji moral ni na mapi ne može da nađe“.

„Đilasova firma je u ‘Pionirskom gradu’ izgradila objekat od 1.967 kvadrata. Dozvola za izgradnju izdata je za ‘dečje odmaralište’ (!), a sa Pionirskim gradom je sklopljen ugovor kojim je predstavljeno da je objekat građen za ‘dnevni boravak dece’! Istim ugovorom, objekat od skoro 2.000 kvadrata ustupljen je na korišćenje Đilasovoj firmi za 416 evra mesečno ili 0,21 evra po kvadratu! I, što se kaže, pare same kaplju…“

#related-news_0

„Istovremeno, još jedna Đilasova firma, Big Print, deo Multikom grupe, ostvarivala je direktnu poslovnu saradnju sa državnim institucijama i ustanovama (npr. zatvorenim Narodnim muzejom), a među kojima je mnogo onih koje se finansiraju iz budžeta grada Beograda, čiji je gradonačelnik bio upravo Đilas. Đilasova firma je, između ostalog, pružala usluge Skupštini grada Beograda, gradskoj opštini Novi Beograd, većini beogradskih pozorišta (Atelje 212, Zvezdara teatar, BDP, JDP…), ali i Turističkoj organizaciji Beograda, Biblioteci grada Beograda, Kulturnom centru grada Beograda, Domu omladine, itd. A gde je tu prihod od reklamnih sekundi RTS, pa još neki poslić za Šolaka…. Jedno po jedno, i dođe čovek do 170.000 evra dnevno prihoda (u proseku)“, napisala je ona na svom nalogu na X.

Dalje, ona je izvela računicu na osnovu koje je zaključila da je Dragan Đilas zarađivao tokom jedne decenije „više od 170.000 evra dnevno“, dok jedna medicinska sestra koja godišnje zaradi 3.432 evra za isto 10 godina ima samo 34.320 evra.

„Pet puta manje je zaradila medicinska sestra za 10 godina rada od samo jednog Đilasovog dana na vlasti! To što je Đilas radio dok je bio na vlasti, to bi umela svaka budala, ali retko ko bi takvu bahatost, bezobzirnost i očigledan nedostatak morala sebi dozvolio“, napisala je Ana Brnabić.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare