Zrenjanin protiv nasilja Foto:Zrenjanin protiv nasilja

Na večerašnjem 18. protestnom skupu "Zrenjanin protiv nasilja" ponovo je osuđeno narastajuće nasilje u društvu, a građani su izrazili negodovanje zbog toga što, kako je rečeno, režim Aleksandra Vučića ne čini ništa da se stanje popravi, nego ga dodatno pogoršava.

Okupljenim građanima se obratila odbornica LSV-Vojvođani u Skupštini Zrenjanina Bojana Begović, koja je zatražila da se odmah objave imena napadača na građanskog aktivistu iz Kraljeva Predraga Voštinića i istakla da Zrenjaninci već 11 godina trpe nasilje naprednjačke vlasti.

Nasilje nad građanima je kada ne mogu svi da stignu do lekara blagovremeno, kada su čekaonice zdravstvenih ustanova kao pakao, a posebno je teško u selima, jer su odsečeni od grada, a lekari i apoteke rade svega par dana nedeljno, kazala je Begović.

Nasilje je, dodala je, i nepostojanje sistema, zbog čega ljudi, a posebno mladi, odlaze i Zrenjanin je između dva popisa izgubio oko 16.000 stanovnika, nasilje je i kada nam otmu vodu, vazduh i zemlju, a nama su oteli sve to.

Ona je istakla da Zrenjanjinci, uprkos potrošenom novcu i potrošenim godinama, i dalje nemaju zdravu pijaću vodu i da od tri kategorije kvaliteta vazduha Zrenjanin spada u poslednju, iako Linglong nije ni počeo da radi punim kapacitetom.

Begović se osvrnula i na nacrt Plana razvoja Zrenjanina od 2023. do 2030. godine, koji je predstavila lokalna SNS vlast.

S obzirom na sadržaj Nacrta plana razvoja Zrenjanina do 2030. godine, ne čeka nas ništa dobro i zato su opozicione stranke odlučile da ga odbace, jer je tekst katastrofalan. Kada preuzmemo vlast, napisaćemo mnogo kvalitetniji Plan razvoja, po meri građana, poručila je Begović.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar